Skip to main content

Πώς να λιώσεις τη σοκολάτα σωστά

Ούτε φούρνος μικροκυμάτων, ούτε μπεν μαρί, η λύση είναι…

Κάποιοι λιώνουν τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων κι άλλοι σε μπεν μαρί. Με όποιον τρόπο κι αν το κάνετε, πρέπει να αποφύγετε την υγρασία και την υπερβολική ζέστη κι ένα καλό κόλπο να το καταφέρετε είναι με το πιστολάκι μαλλιών.

Εξασφαλίστε ότι τα χέρια σας, το ξύλο κοπής, το μαχαίρι, η σπάτουλα και το μπολ σας είναι απόλυτα στεγνά. Κόψτε με το μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα στο μπολ. Κρατήστε το πιστολάκι μαλλιών 20-25 εκατοστά μακριά και ανοίξτε το, κουνώντας το κυκλικά και αφήνοντας τον αέρα να ζεσταίνει τη σοκολάτα σε όλα τα σημεία, ανακατεύοντας κάθε λίγο, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να είναι απαλή. Έτοιμη! Τώρα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στις κρέπες σας, στα γλυκά σας ή να την απολαύσετε περιχύνοντάς τη σε ψιλοκομμένα φρούτα.