Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιατί πρέπει να βάλεις το λιναρόσπορο στη διατροφή σου

Οι σπόροι του λιναριού είναι γνωστοί για την διατροφική τους αξία

Oι σπόροι του λιναριού καθώς και του παραγώγου του, του λινελαίου, είναι τρόφιμα γνωστά για τη διατροφική και θεραπευτική τους αξία από την αρχαιότητα.

Οι λιναρόσποροι, μοιάζουν με τους σπόρους του σουσαμιού, αλλά είναι μεγαλύτεροι και πιο σκληροί. Πέρα από τη μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών και βιταμινών που περιέχει, το λινάρι είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, περισσότερων ακόμη και από τα λιπαρά ψάρια. Αυτού του είδους τα λιπαρά, βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών του οργανισμού, οι οποίες ευθύνονται για διάφορες ασθένειες, όπως η αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, το άσθμα, ο καρκίνος και ο διαβήτης, ενώ προλαμβάνουν από το σχηματισμό θρόμβων που συνδέονται με τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή εμφράγματος. Οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στους λιναρόσπορους και στο λινέλαιο συντελούν στη μείωση της χοληστερόλης, στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λινέλαιο στο φαγητό ή στις σαλάτες και λιναρόσπορους στα δημητριακά, στα λαχανικά, στο κρέας, στις σαλάτες ή να τους μαγειρέψετε στο ψωμί και στο κέικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ