Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δύο τροφές με πιο πολύ βιταμίνη C από… πορτοκάλια!

Η θαυματουργή βιταμίνη C δεν βρίσκεται μόνο στα πορτοκάλια…

Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην πρόληψη της κυτταρίτιδας και των εποχικών ιώσεων. Παρόλο όμως που το πορτοκάλι έχει ταυτιστεί με τη συγκεκριμένη βιταμίνη, στη φύση υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που περιέχουν πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση της "θαυματουργής" αυτής βιταμίνης.

Οι χρωματιστές πιπεριές- καμπάνες έχουν λίγες θερμίδες και μεγάλη διατροφική αξία. Είναι από τα πιο θρεπτικά φαγητά, αφού περιέχουν βιταμίνες Β6, C, K, βήτα- καροτίνη, θιαμίνη και φολικό οξύ. Οι πιπεριές επίσης είναι καλή πηγή φυτοχημικών ενώσεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιπεριές, χάρη στη βιταμίνη C και στη β-καροτίνη είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη του καταρράκτη του ματιού. Επίσης, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών και πίεσης και ρίχνουν τη χοληστερόλη.

Τα ακτινίδια επίσης είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες Α και Ε, φώσφορο, μαγνήσιο, ποτάσιο και χαλκό. Τα ακτινίδια, όπως και άλλα φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C βοηθούν πολύ στην καλή λειτουργίας της αναπνοής. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ακτινίδια και τα πορτοκάλια αντιμετωπίζουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως κομμένη αναπνοή, άσθμα και έντονο βήχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη