Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία

Έξι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης την τελευταία εβδομάδα

Έξι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης την τελευταία εβδομάδα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 83

Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από επιπλοκές της εποχικής γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 83, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Συνολικά έχουν καταγραφεί 234 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 213 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από το σύνολο των ασθενών μόνο 79 (43,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Από τα θύματα οι 65 αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 18 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για 48 άνδρες και 35 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη, μέση ηλικία 68,8 έτη και διάμεση 74 έτη.

Παράλληλα, τα 77 από τα 83 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, ωστόσο, εμβολιασμένοι ήταν οι 29 (37,7%).

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Υγεία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πλακιωτάκης: Ενισχύουμε το Λιμενικό Σώμα στο ύψιστο επιχειρησιακό επίπεδο

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών