Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία

Τσιόδρας: Με κορωνοϊό 418 ασθενείς – Η εκτίμηση για «πραγματικά κρούσματα»

Τσιόδρας: Με κορωνοϊό 418 ασθενείς – Η εκτίμηση για «πραγματικά κρούσματα»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα στατιστικής στην ιατρική, ενδέχεται να έχουμε ήδη 2.000 με 3.000 κρούσματα

Στις καθιερωμένες επίσημες ανακοινώσεις προχώρησε προ ολίγου ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώνοντας 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 418 συνολικά. 

Ειδικότερα η εικόνα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας έχει πλέον ως εξής:

  • 31 νέα κρούσματα
  • 418 συνολικά
  • 64 απροσδιόριστης πηγής
  • 79 νοσηλεύονται
  • 13 διασωληνωμένοι
  • 14 έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι περίπου στα 70 έτη, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί πάνω από 6.000 δείγματα.

Αξίζει να αναφερθεί πως όπως τόνισε ο ίδιος, υπάρχει επάρκεια για τεστ για τον κορωνοϊό σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες για το ποιοι θα πρέπει να ελεγχθούν.

Επίσης έκανε λόγο για fake news σε άρθρα επιστημόνων για τη διασπορά της νόσου σε συνδυασμό με μικρό αριθμό ελέγχων, τονίζοντας πως ο έλεγχος γίνεται για ασθενείς με αυστηρά κριτήρια, ενώ όπως ανέφερε ο ρυθμός εξέλιξης της πανδημίας υποκαταγράφεται σημαντικά σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά την εκτίμηση για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για έναν αριθμό μεταξύ 2.000 και 3.000.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Υγεία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: Οδηγίες από τις Τράπεζες για τις συναλλαγές σας

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μέρκελ για πρώτη φορά στα 14 χρόνια ως καγκελάριος