Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία

Μαγιορκίνης: Pfizer και AstraZeneca αποτελεσματικά με τη μετάλλαξη Δ

Μαγιορκίνης: Pfizer και AstraZeneca αποτελεσματικά με τη μετάλλαξη Δ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση της επιδημίας, όμως η πορεία είναι εύθραυστη» τόνισε Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων συνεχίζει να μειώνεται. Σχεδόν 15,5 εκατ. δηλώσεις αυτοδιαγνωστικών τεστ έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

«Πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση της επιδημίας, όμως η πορεία είναι εύθραυστη» τόνισε.

Αναφερόμενος στη Βρετανία είπε ότι η μικρή αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τελευταία συνδέεται με το στέλεχος Δ (ινδική μετάλλαξη) καθώς και με το γεγεονός ότι στις νεαρότερες ηλικίες -τις πιο δραστήριες κοινωνικά ομάδες- δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο εμβολιασμός.

Ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι το στέλεχος Δ καλύπτεται σε ικανοποιητικό βαθμό από τα εμβόλια της Pfzizer και της AstraZeneca.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Υγεία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Χαρδαλιάς: Στο «πορτοκαλί» η Θεσσαλονίκη – Τα μέτρα ανά επίπεδο (ΧΑΡΤΗΣ)

Συνελήφθη 8χρονος στο Σύνταγμα για ληστεία και ξυλοδαρμό ανηλίκων