Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία

Τζανάκης: Τα 3 σενάρια για τη μετάλλαξη «Δ» - Ως και 6.000 κρούσματα τη μέρα (VIDEO)

Τζανάκης: Τα 3 σενάρια για τη μετάλλαξη «Δ» - Ως και 6.000 κρούσματα τη μέρα (VIDEO)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Πότε αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος σύμφωνα με τον καθηγητή

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται η Ελλάδα εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα η οποία εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό δίνοντας μια πρόγευση του τέταρτου κύματος της πανδημίας το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της χώρας.

Στις 20 Αυγούστου αναμένεται η κορύφωση του τέταρτου κύματος σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, μελετώντας τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κατέληξαν σε τρία διαφορετικά σενάρια.

 «Το πολύ ευμενές σενάριο μιλάει για μέσο όρο 3.000 κρούσματα ημερησίως, που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε και 2.500 αλλά και 4.000. Σε αυτό το σενάριο έχουν ενταθεί οι εμβολιασμοί και έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το δεύτερο σενάριο που ίσως υλοποιηθεί μιλάει για 4.000 κρούσματα, σε αυτό βαδίζουμε, αλλά υπάρχει περίπτωση να το αλλάξουμε προς τα κάτω», σημείωσε.

Όπως είπε τα πολλά κρούσματα θα συμβάλλουν στο χτίσιμο της ανοσίας. «Μας περιμένει ένα δύσκολο φθινόπωρο αλλά αυτό εξαρτάται από τη ανοσία, φυσική ή τεχνική, θα έχουμε».

«Το δύσκολο σενάριο η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί, έχουμε πτώση εμβολιασμού και μη εφαρμογή μέτρων. Μιλάμε για 6.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο. Με την τελική δυναμική του κύματος εφόσον εξελιχθεί έτσι να είναι άγνωστη ακόμα», ανέφερε.

«Το επόμενο δεκαήμερο θα γνωρίζουμε την επίδραση των κρουσμάτων τους σκληρούς δείκτες. Θα δούμε αν οι νεαροί που νοσούν τώρα όταν μεταφέρουν τη νόσο σε ανεμβολίαστους γονείς και παππούδες τι θα δώσουν αυτοί από πλευράς διασωληνώσεων και θανάτων», υπογράμμισε.

«Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από τη μόλυνση, αλλά από τη βαριά νόσηση», διευκρίνισε, ενώ αναφορικά στην τρίτη δόση τόνισε: «ότι είναι υπό συζήτηση καταρχήν σε άτομα ευάλωτα. Τα εμβόλια αφήνουν σχετικά μεγάλη ανοσία για μεγάλο διάστημα. Αναμένουμε τις οδηγίες από τις ρυθμιστικές αρχές».

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Υγεία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Σαρηγιάννης: Μονόδρομος ο εμβολιασμός - Κίνδυνος για 18.000 κρούσματα (VIDEO)
embolio

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test για πεζούς αύριο στο Ωραιόκαστρο