Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία

Κορωνοϊός - λύματα: Οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός - λύματα: Οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Αύξηση 101% στο ιικό φορτίο της Ξάνθης

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου σε σχέση με την εβδομάδα 19 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις δώδεκα (5/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τέσσερις περιοχές του ΕΔΕΛ, ενώ σταθεροποιητικές ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε τρεις από τις δώδεκα (3/12) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Αναλυτικά, καθαρά αυξητικές ήταν οι τάσεις στην Ξάνθη (+101%) και στην Αλεξανδρούπολη (+53%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Πάτρα (+16%), στην Αττική (+15%) και στη Θεσσαλονίκη (+12%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-82%), στα Χανιά (-77%), στο Ηράκλειο (-60%) και στα Ιωάννινα (-41%), ενώ σταθερό έμεινε το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο (0%), στην Κέρκυρα (+2%) και στη Λάρισα (+9%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Υγεία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ανατροπή με την νεκρή στην Ακρόπολη - Ήταν Ελληνίδα, έκανε το σταυρό της και έπεσε

Έκτακτο σχέδιο για την ενέργεια – Πότε θα γίνονται διακοπές στο φυσικό αέριο