Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπροστά η ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις

Με 14,6 και 13 μονάδες αντίστοιχα

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 14,6 μονάδες δίνει νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει το 28,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 13,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΚΕ με 6,4%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,4%. Εκτός Βουλής παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι, που δεν ξεπερνούν το όριο του 3% για την είσοδο τους στο κοινοβούλιο. Στην παράσταση νίκης, το 80,7% εκτιμά ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ και μόλις το 9% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, προβάδισμα 13 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα "Ελευθερία", που δείχνει έκτος Βουλής την Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ 6,5%, 2,5% η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας και 2% Ποτάμι και ΑΝΕΛ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 19%. Η επιλογή "κανένας" συγκεντρώνει 42%. Συντριπτικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ και στην παράσταση νίκης. Συγκεντρώνει ποσοστό 62% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
«Είμαι και ηγέτης και για μπίρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τον Παπανώτα και τον Τσίπρα
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη
Αναμένονται και νέα εντάλματα για τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη