Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβάδισμα 7,1 μονάδων για τη Ν.Δ.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Δημοσκοπικό προβάδισμα 7,1 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει μια ελαφρά άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Η Χρυσή Αυγή διατηρεί τα ποσοστά της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρά τις εκλογές για την κεντροαριστερά δεν φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της.

Το ΚΚΕ έχει μια μικρή πτώση, το Ποτάμι στα ίδια, όπως επίσης οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται μια ανάσα από το κατώφλι του 3%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο όμως είναι μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit.

Πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων: ΣΥΡΙΖΑ 19,3%. ΝΔ 26,4%. ΧΑ 7,3%. ΔΗΣΥΜ 6,2%. ΚΚΕ 5,8%. ΛΑΕ 2,9%. ΑΝΕΛ 2,4%. Ένωση Κεντρώων 2,4%. Το Ποτάμι 2,1%. Πλεύση Ελευθερίας 1,2%. Άλλο 6,7%. Αναποφάσιστοι 17,3%.

Ποιον εμπιστεύεστε;  Μάχη ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη για τον ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες. Ο πρωθυπουργός προηγείται σε θέματα όπως τα εργασιακά και η διαφάνεια, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ σε υγεία και διαπραγμάτευση. Ωστόσο, σε όλες της κατηγορίες οι πολίτες δίνουν το προβάδισμα στον «Κανένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στα απογευματινά χειρουργεία - «Θέλουμε να κοιτάμε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη», ανέφερε ο πρόεδρος του...
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας