21

MAY
2018

Άρθρο του βουλευτή Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα

Κ. Γκιουλέκας: Μυστική διπλωματία και διγλωσσία στο Σκοπιανό!

21 Jan 201811.00
Άρθρο του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα για την Έντυπη Έκδοση της εφημερίδας Τύπος Θεσσαλονίκης*

Οι συζητήσεις για το Σκοπιανό ζήτημα έχουν ενταθεί, όμως, έως και σήμερα ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει τι επιδιώκει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προς ποια κατεύθυνση πιέζει! Οι κυβερνώντες ‘φροντίζουν’ να μην μας ενημερώνουν και να επιδίδονται σε ένα ακατάσχετο παιχνίδι μυστικής διπλωματίας αποφεύγοντας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα.

Από την άλλη, κάποιοι επιδεικνύουν περισσή σπουδή για να φανερώσει η Ελλάδα όλες τις θέσεις της όταν οι Σκοπιανοί δεν έχουν αποκαλύψει τις δικές τους. Κάποιοι άλλοι διατείνονται ότι είναι η τελευταία ευκαιρία, ότι είναι η ‘μεγάλη’ ευκαιρία για την χώρα μας… Σε όλους αυτούς οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι επισπεύδουσα η Ελλάδα! Δεν πλαστογραφεί η Ελλάδα την Ιστορία. Τα Σκόπια πλαστογραφούν τόσα χρόνια την Ιστορία μας. Τα Σκόπια έχουν εφεύρει δήθεν ‘μακεδονική εθνότητα’ και δήθεν ‘μακεδονική γλώσσα’. Τα Σκόπια παρουσιάζουν έναν άκρατο αλυτρωτισμό που αμφισβητεί τα εθνικά δίκαιά μας.

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε πως η οποιαδήποτε επιδιωκόμενη λύση περνά μέσα από το πολύ σοβαρό ζήτημα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Εάν οι Σκοπιανοί δεν παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους, εάν δεν αλλάξουν το Σύνταγμά τους και τα σχολικά εγχειρίδια, εάν δεν σταματήσουν να εκδίδουν τους χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας", εάν δεν βγουν να αποκηρύξουν τις αλυτρωτικές έως τώρα θέσεις τους δημόσια τότε δεν υπάρχει κανένα έδαφος για συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση η χώρα έχει εθνικές κόκκινες γραμμές και ας μην ξεχνάμε ότι το 2008 η Κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την ψευδεπίγραφη ονομασία «Μακεδονία».

Αυτοί που δεν έχουν εκφράσει ξεκάθαρες θέσεις και οφείλουν απαντήσεις στα εθνικά θέματα είναι οι κυβερνώντες. Έως και σήμερα δεν ακούσαμε από κάποια κυβερνητικά στελέχη να παίρνουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Πόσο μάλλον να αποδοκιμάσουν ή να απεμπολήσουν ανθελληνικές κορώνες πολλών στελεχών τους και πολλών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Να θυμίσουμε ότι ειδικά στο θέμα των Σκοπίων η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ είναι θολή! Πολλές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναγνωρίσει επίσημα τα Σκόπια ως «Μακεδονία», άλλες συνιστώσες του προωθούν την «Αναγνώριση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα» και άλλες διακηρύττουν το «ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα των Σκοπίων να ονομάζονται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!».

Ιδρυτικά στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία», ενώ και νυν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει πως τα Σκόπια έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού –δηλαδή να ονομαστούν «Μακεδονία»- και δεν θα πρέπει να παριστάνει η Ελλάδα τον ‘νονό’ των Σκοπίων!

Επίσης να θυμίσουμε ότι το 2008, 15 ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, και το βροντερό όχι του Κώστα Καραμανλή στην είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ, πολλά από τα πρωτοκλασάτα και ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν και διένειμαν κείμενο με το οποίο "σαμποτάριζαν" την εθνική γραμμή για το βέτο. Και την ίδια στιγμή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα Σκόπια και έκανε κοινή πορεία με Σκοπιανούς εθνικιστές με πανό που έγραφαν "Βέτο στο Βέτο της Ελλάδας".

Παράλληλα, η κυβέρνηση συντηρεί μία περίεργη διγλωσσία σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα. Τελικά ποια είναι η θέση της κυβέρνησης; Είναι η θέση του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά ή η θέση του κ. Καμμένου; Δηλαδή άλλα θα λέει στο εξωτερικό ο Υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας;

Το σίγουρο είναι ότι επιβάλλεται μία εθνική γραμμή. Γι’ αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε λύση δεν θα πρέπει να είναι επί ζημία των εθνικών συμφερόντων μας.

*Ο Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας είναι δημοσιογράφος-δικηγόρος, βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, αν. Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας-Θράκης

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος ΘεσσαλονίκηςΕθνικό έγκλημα η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια

Πολιτική20 May 201811.00

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Σήμερα στην Αμφίπολη η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων

Πολιτική20 May 201810.20

Διαμαρτυρία για όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια και το σταμάτημα των ανασκαφών στο λόφο Καστά

Κόλλια-Τσαρουχά: "Λέρωσαν την Ημέρα Μνήμης όσοι επιτέθηκαν στον Μπουτάρη"

Πολιτική20 May 201810.14

Η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης καταδίκασε την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Ο Γ. Δελής στον «Τ.Θ.»: «Η Θεσσαλονίκη στη δίνη ανταγωνισμών και συγκρούσεων»

Πολιτική20 May 201810.00

Συνέντευξη του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»


Οι διεθνείς εξελίξεις αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη χώρα μας ως πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας

Πολιτική20 May 201809.00

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Τσίπρας: Ακροδεξιοί τραμπούκοι αυτοί που επιτέθηκαν στον Μπουτάρη

Πολιτική19 May 201823.14

«Να βρεθούν άμεσα», αναφέρει ο πρωθυπουργός


Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών στον Τσίπρα για το Σκοπιανό

Πολιτική19 May 201815.27

Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και το «Μακεδονία του Ίλιντεν»


Τι συζήτησαν Τσίπρας – Παυλόπουλος για το Σκοπιανό (Video)

Πολιτική19 May 201810.38

Συνάντηση των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο


«Μακεδονία του Ίλιντεν» – Τι σημαίνει το Ίλιντεν για τα Σκόπια

Πολιτική19 May 201810.33

Όσα πρέπει να ξέρετε για το όνομα που φέρεται να έχει μπει στο τραπέζι


Χρήστος Δουΐτσης: «Για την Θεσσαλονίκη του αύριο»

Πολιτική19 May 201810.00

Ο Συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»ΜασούτηςΕΛΠΕhemaplex
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία