Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλ. Τσίπρας: «Παλεύουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη κυριαρχία μας»

Τα βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Στην παραδοχή ότι η ελληνική πλευρά χρειάστηκε να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στις δηλώσεις που έκανε έπειτα από την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ελληνική πλευρά χρειάστηκε να λάβει αυτές τις δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποτρέψει «την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό και το σχέδιο κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος». Επίσης αναγνώρισε ότι υπάρχουν υφεσιακά μέτρα στη συμφωνία, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι τα βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη.

«Δώσαμε μάχη και παλέψαμε μέχρι τέλους προκειμένου να διεκδικήσουμε μία συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στα πόδια της. Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις και σκληρά διλήμματα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η απόφαση κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοδοτικής ευστάθειας, δυνατότητες ανάκαμψης. Η υλοποίησή της είναι δύσκολη, τα μέτρα θα δημιουργήσουν υφεσιακές τάσεις».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση δύσκολες και τόνισε ότι στόχος τους ήταν «να αποτρέψουμε την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, το σχέδιο για κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που είχε μέχρι τη λεπτομέρειά του σχεδιαστεί και είχε αρχίσει να υλοποιείται». Στα υπέρ της συμφωνίας ο πρωθυπουργός κατέταξε την αναδιάρθρωση του χρέους. «Γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν εύκολη διαπραγμάτευση» ανέφερε. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σημαντική παρακαταθήκη» αποτελεί η «αναγκαία αλλαγή της Ευρώπης».

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη κυριαρχία μας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «στείλαμε το μήνυμα της αξιοπρέπειας σε όλο τον κόσμο, αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη». Εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο τέλος της ημέρας η μάχη θα δικαιωθεί. Ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα ότι τόσο το πακέτο των 35 δισ. η αναδιάρθρωση και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν και θα δημιουργήσει κύμα επενδύσεων που θα αντισταθμίσει τις υφεσιακές τάσεις.

«Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του λαού θα στηρίξει γιατί δώσαμε δίκαιη μάχη, αφετέρου διότι τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη». «Αυτή τη φορά θα φορτωθούν τα βάρη όσοι είχαν καταφέρει να ξεφύγουν γιατί τους προστάτευαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να τελειώσουμε με τα κατεστημένα εντός. Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έργα στον Περιφερειακό από την ΠΚΜ – Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εργασίες κοπής πρασίνου πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Θεσσαλονίκη: Έργα στον Περιφερειακό από την ΠΚΜ – Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις