Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έτσι θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου η Θεσσαλονίκη

Δράσεις με… αναγνώσεις

Ένα πρόγραμμα ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου οργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με έμφαση στη συλλογικότητα και τη συνεργασία. Στο κάλεσμα του ΥΠΠΟΑ ανταποκρίθηκαν άμεσα εποπτευόμενοι φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη,  Κρήτη, Βόλο, Βέροια, Κοζάνη, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ρόδο) σχηματίζοντας μία ενότητα εκδηλώσεων στην οποία το σύνολο των τεχνών συνομιλεί με τη  λογοτεχνία και ό,τι από αυτήν  εκπορεύεται. Ένα αφιέρωμα σχεδιασμένο να αφορά όλες τις ηλικιακές κλίμακες του πληθυσμού αλλά και κοινωνικές ομάδες με ειδικές ανάγκες.

Τον παλμό των  εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ορίζει η συμμετοχή  νέων βραβευμένων συγγραφέων οι οποίοι εκπροσωπούν τη νέα γενιά.

Ειδικότερα στην πόλη μας έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 -ΚΘΒΕ: Θα παρουσιάσει, στον αίθριο χώρο έξω από το Βασιλικό Θέατρο, τους "Άθλιους"  στις 22/4 από τις 12:00το μεσημέρι έως τις 14:00 και στις 23/4 το κουκλοθέατρο "Το Δώρο" από τις 13.30 έως τις 15:00. Και οι δυο εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

Πληροφορίες: Τηλέφωνο 2315 200000.

Επίσης:

- 17:00-18:00 2 δράσεις αναγνώσεων  Στο Χαρίσειο Γηροκομείο,

16:00-18:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ηχογράφηση Διηγημάτων και Ποιητικών κειμένων.

-Με ένα μίνι μαραθώνιο ανάγνωσης, συμμετέχει η  Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου). 

Την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα προσκαλεί όλους εσάς τους γνωστούς ή άγνωστους  Θεσσαλονικείς, συστηματικούς ή όχι  αναγνώστες, βιβλιόφιλους  ή λάτρες της συγκεκριμένης λογοτεχνίας, να διαβάσετε αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Ιωάννου «Το δικό μας αίμα». 

Οι αναγνώσεις θα διαρκέσουν 3 ώρες.

Δηλώσεις συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 324666.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Καθάρισαν παράνομη χωματερή – Ήταν υγειονομική «βόμβα» (ΦΩΤΟ)
Συνεργεία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου καθάρισαν μέρος της τεράστιας παράνομης χωματερής πάνω από τον Περιφερειακό
Θεσσαλονίκη: Καθάρισαν παράνομη χωματερή – Ήταν υγειονομική «βόμβα» (ΦΩΤΟ)