Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μουσική

-Vivae Vox- Απόψε το τραγούδι ας γίνει αγκαλιά. Στις 20.00 Αίθουσα Θεάτρου Βαφοπουλείου υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θεσσαλονίκης. Είσοδος με προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, τοματοχυμούς, ζάχαρη, λάδι κ.ά.) ή προϊόντων καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας (είδη χαρτικών, σαμπουάν, σαπούνια, αποσμητικά, αφρόλουτρα, σερβιέτες κ.ά.).

Αγιωργίτικα στο δήμο Νεάπολης Συκεών. Σήμερα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΑΥΛΗ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (11 π.μ.)

-«Προσκοπική πλατεία» με μουσικοκινητικά παιχνίδια από το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης

-«Βάλε Τρίποντο». Διαγωνισμός τριπόντων. Συντονίζει ο προπονητής Κώστας Αστεριάδης

Ι.Μ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

-6 μ.μ.: Λιτανεία και περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τη συνοδεία αθλητικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

-7 μ.μ.: Εσπερινός

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (Μουδανίων και Παν. Τσαλδάρη)

-7 μ.μ.: «Με γεύση σοκολάτα!» - Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για

Παιδιά. Με εύκολο τρόπο μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά γλυκίσματα σοκολάτας. Γνωρίζουμε τα υλικά, δοκιμάζουμε αρώματα και γεύσεις και παίρνουμε μαζί μας τις συνταγές για να πειραματιστούμε ξανά!

«Τα χρώματα της άνοιξης» - Εργαστήρι δημιουργικών κατασκευών. Τα παιδιά παρέα με τους γονείς και με τη βοήθεια των παιδαγωγών της ομάδας ετοιμάζουν ανοιξιάτικες κατασκευές για να διακοσμήσουν το σπίτι. Μαθαίνουν τεχνικές και γνωρίζουν διαφορετικά υλικά για να κάνουν πρωτότυπες συνθέσεις.

-8.30 μ.μ.: «Ο Καραγκιόζης πολυτεχνίτης». Παράσταση Καραγκιόζη από

τον Αγάπιο Αγαπίου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (Ίμβρου και Παν.Τσαλδάρη)

Λαϊκή μουσική βραδιά με τα συγκροτήματα των Κλείτου Βάτσα και

Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Εικαστικά

-Πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Κάτι τρέχει στην Καλαμαριά» που περιλαμβάνει εικαστικά θέματα, μουσική αλλά και παρουσίαση βιβλίου, ξεκινά το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στον πολυχώρο τέχνης Remezzo (Νικ.Πλαστήρα 2).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τον Δήμο Καλαμαριάς με την συνεργασία πέντε Δημοτικών Συμβούλων, του ΄Αρη Τεμεκενίδη, της Δέσποινας Αγγελοπούλου, του Νεκτάριου Βουλγαράκη, του Σταύρου Μαβίδη και του Κυριάκου Καισαρίδη, το χρονικό διάστημα από 22 έως 29 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Απριλίου στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Αγγελοπούλου. Στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων θα ακούγεται μουσική με συνοδεία πιάνου.

 

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου "Το Κοράκι του Εντγκαρ Άλλαν Πόε", στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη. Λειτουργεί: Δευτέρα: 10:00 με 15:30, Τρίτη: 10:00 με 20:00, Τετάρτη: 10:00 με 15:30, Πέμπτη: 10:00 με 20:00, Παρασκευή: 10:00 με 20:00, Σάββατο: 10:00 με 16:00.

-Περισσότερα από 500 έργα των μαθητών του δημοτικού και του γυμνασίου περιλαμβάνει η 17η Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης έως τις 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos.

Η φετινή έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της στις 4 Απριλίου, είναι αφιερωμένη στο έργο του καταξιωμένου καλλιτέχνη,  Γιάννη Μόραλη.

Με πινέλα, χρώματα και μεράκι οι μαθητές του σχολείου μας, ηλικίας 5 έως 14 ετών, ήρθαν σε επαφή με την μοντέρνα λαϊκή τέχνη και έζησαν στιγμές δημιουργίας επιχειρώντας να προσεγγίσουν το έργο του Γιάννη Μόραλη.

Τα έργα των μαθητών φιλοξενούνται  στην κεντρική πλατεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στα απογευματινά χειρουργεία - «Θέλουμε να κοιτάμε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη», ανέφερε ο πρόεδρος του...
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας