Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το τραγούδι και ο χορός του Αριστοτέλη μέχρι σήμερα

Τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο Μακεδόνα φιλόσοφο Αριστοτέλη από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Tον Μακεδόνα φιλόσοφο Αριστοτέλη τιμά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννησή του και την ανακήρυξη από την Unesco του 2016 σε έτος Αριστοτέλη, ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» διοργανώνουν μία μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Το τραγούδι και ο χορός του Αριστοτέλη μέχρι σήμερα», για να τιμηθεί το έργο αυτού του μεγάλου Μακεδόνα φιλοσόφου, αλλά και να το μάθουν οι νεότερες γενιές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ στο ανοιχτό αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Πανοράματος και είναι μία μεγάλη παραγωγή του ιστορικού Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των δραστήριων μελών του. Πρόκειται για μία μεγάλη παράσταση με αρχαίες ελληνικές ενδυμασίες και μουσικά όργανα μέχρι τα καλύτερα τραγούδια και χορούς της εποχής μας. Με τη συμμετοχή χορευτών και χορευτριών από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Μορφωτικό .Αθλητικό Σύλλογο «Ομβριανός» Πετροκεράσων, τον Σύλλογο Σαρακατσάνων, φοιτητών του ΑΠΘ, τον Σύλλογο Ποντίων Πανοράματος και τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών του ΑΠΘ. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική, τραγούδι και χορό, καθώς και απαγγελίες ποιημάτων από τα χρόνια του Αριστοτέλη μέχρι σήμερα. Από ποιήματα της Σαπφούς, κείμενα από την εποχή του Βυζαντίου, την Άλωση της Πόλης, την επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό αγώνα, τη μικρασιατική καταστροφή και τη γενοκτονία των Ποντίων μέχρι την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και μουσικοχορευτική περιήγηση στην Ελλάδα του σήμερα. Η βραδιά θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα από τον Ειδικό Γραμματέα του Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αστέριο Λυρτζή και σύντομους χαιρετισμούς από το δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον πρόεδρο του Παγχαλιδικού Συλλόγου Μιχάλη Καρτσιώτη, ενώ η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τον Θόδωρο Φλώρο, χοροδιδάσκαλο και καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Παγχαλκιδικού Συλλόγου. Την απαγγελία στην εκδήλωση θα κάνει η εκπαιδευτικός Ντάνη Δωρή.

Να σημειωθεί ότι ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης  «Ο Αριστοτέλης» ιδρύθηκε το 1903 και θεωρείται το αρχαιότερο σωματείο με έδρα την Θεσσαλονίκη, καθώς δραστηριοποιείται για πάνω από 110 χρόνια, επιδεικνύοντας πλούσια πολιτιστική δράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
«Είμαι και ηγέτης και για μπίρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τον Παπανώτα και τον Τσίπρα
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη
Αναμένονται και νέα εντάλματα για τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη