Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σπίρτζης για ΟΑΣΘ: Συγνώμη στους Θεσσαλονικείς για αυτό που… θα γίνει!

«Δεν κάνουμε πίσω στον εκβιασμό του ΟΑΣΘ», λέει ο κ. Σπίρτζης

Τη ριζική αλλαγή στο συγκοινωνιακό τοπίο της Θεσσαλονίκης –και σύντομα μάλιστα – ειδικά στον ΟΑΣΘ, προανήγγειλε μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «ΕπιΚοινωνία»,  ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός  ζήτησε συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την ταλαιπωρία που υφίστανται τις τελευταίες μέρες και  έριξε το… μπαλάκι στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από το 2009 έως σήμερα διαχειρίστηκε ένα δις ευρώ και παρόλα αυτά, οφείλει δεδουλευμένα δύο μηνών στους εργαζόμενους. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ενδώσουμε στον εκβιασμό. Δεν κάνουμε πίσω. Ο ΟΑΣΘ  έχει συνηθίσει να διεκδικεί χρήματα από το δημόσιο, χωρίς ποτέ να προσκομίζει αξιόπιστα στοιχεία. Το ίδιο καθεστώς δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Θα δώσουμε τη μάχη για μια άλλη λογική, μακριά από τη σύμβαση του 1957, στην οποία προστρέχει πάντα ο ΟΑΣΘ», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

«Όσοι έχουν στο μυαλό τους τη συνέχιση του ίδιου καθεστώτος εις βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του ελληνικού δημοσίου να ξέρουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο», είπε ο κ. Σπίρτζης και συνέχισε «θέλω να ζητήσω πραγματικά συγνώμη για την ταλαιπωρία από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Θέλω να τους ζητήσω συγνώμη όχι μόνο για αυτό που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και για αυτό που θα γίνει, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην δώσουμε αυτή τη μάχη, για μία οριστική λύση στις αστικές συγκοινωνίες».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή ΕπιΚοινωνία της ΕΡΤ3 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στα απογευματινά χειρουργεία - «Θέλουμε να κοιτάμε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη», ανέφερε ο πρόεδρος του...
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας