Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτι πολύτεκνου, ανάπηρου πατέρα

Στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκη σήμερα Τετάρτη (28/9)

Σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη και μοναδική κατοικία μιας 6μελούς οικογένειας, με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου να είναι άπορος με πιστοποιημένη αναπηρία 85%.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης κ. Μιχάλης Π. σε επιστολή προς τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης «Δεν έχω κανένα έσοδο, διότι ενώ κατέθεσα τα δικαιολογητικά και την αίτηση για κρίση από επιτροπή για χορήγηση ποσοστού αναπηρίας για συνταξιοδότηση το 2010, λόγω κατάργησης των επιτροπών και την δημιουργία των ΚΕΠΑ, μου επέστρεψαν με συστημένο τον φάκελό που είχα καταθέσει, ενημερώνοντάς με ότι πρέπει να ξεκινήσω τη διαδικασία αυτή από την αρχή στα ΚΕΠΑ. Τελικά,  πέρασα από επιτροπή και πήρα την απόφαση στα τέλη του 2014. Όλα αυτά τα χρόνια που δεν εργαζόμουν το ταμείο μου, ο ΟΑΕΕ, με χρέωνε με εισφορές και τελικά δεν μου χορήγησαν σύνταξη, λόγω οφειλών!».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Είμαι πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών, με το ένα από τα παιδιά μου αυτιστικό, ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας 80% πιστοποιημένο από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, (ΚΕ.Π.Α.). Έχω μηδενικό εισόδημα, είμαι άπορος με βιβλιάριο απορίας του Δήμου μου, για να μπορώ να έχω τα στοιχειώδη φάρμακα που χρειάζομαι για να κρατηθώ στη ζωή. Είμαι στη διαδικασία υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 Κατσέλη, αλλά οι τράπεζες δεν μου χορηγούν τα απαραίτητα για την υπαγωγή στην προστασία του νόμου αντίγραφα δανειακών συμβάσεων, παρ' όλο το μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής μου από την υποβολή της αίτησης χορήγησης, επικαλούμενες τη συγχώνευση και τη δυσκολία στην αναζήτηση παλιών συμβάσεων.

Το ακίνητο αυτό, είναι το μοναδικό μας περιουσιακό στοιχείο, και η τράπεζα το γνωρίζει αυτό. Παρ όλα αυτά συνεχίζει στον πλειστηριασμό του».

Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Ειρηνοδικείο, με στόχο την αποτροπή του πλειστηριασμού, ώρα 16.00 με 17.00.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ