Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΠΙΣΗΜΟ - Κλειστά σχολεία αύριο σε 13 από 14 Δήμους της Θεσσαλονίκης

Αργά το απόγευμα οι αποφάσεις για το Δήμο Θέρμης

Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 13 από τους 14 δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Αργά το απόγευμα αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις και για τον δήμο Θέρμης, όπου σήμερα τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

 Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Με ανακοίνωση της η δημοτική αρχή τονίζει πως "αν και τα συστήματα θέρμανσης των σχολείων έχουν τεθεί σε λειτουργία από την περασμένη Πέμπτη διασφαλίζοντας τη θέρμανση των σχολικών κτηρίων, λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες".

Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία, αλλά ούτε και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Χαλκηδόνος. Ωστόσο, η διοίκηση του Δήμου καλεί τους διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους, για να ελέγξουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ κλειστό θα παραμείνει και το ΙΕΚ Σίνδου. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων και ο δήμαρχος, Ευθύμης Φωτόπουλος, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία καθώς υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα στην υδροδότηση λόγω των παγωμένων σωληνώσεων.

Στον Δήμο Θερμαϊκού η δημοτική αρχή λαμβάνοντας υπόψη το συνεχιζόμενο παγετό και τα προβλήματα ύδρευσης και θέρμανσης στα σχολεία αποφάσισε ότι και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ούτε στο Δήμο Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή. Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στους δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης-Συκεών, όπου θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Υπενθυμίζεται πως και οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου, Πυλαίας - Χορτιάτη, Λαγκαδά και Αμπελοκήπων - Μενεμένης ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη κλειστά, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος υγειονομική «βόμβα» 10 ετών – Πάνω από τον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)
Συνεργεία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου καθάρισαν μέρος της τεράστιας παράνομης χωματερής πάνω από τον Περιφερειακό
Θεσσαλονίκη: Τέλος υγειονομική «βόμβα» 10 ετών – Πάνω από τον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)