Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ Παιδείας δήμου Παύλου Μελά με 68 δράσεις

Η αυλαία θα ανοίξει στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης

Από την Πέμπτη 27 Απριλίου, ολόκληρο το Μάη και μέχρι την Πέμπτη 8 Ιουνίου, σε 34 διαφορετικές ημέρες, 68 εκδηλώσεις και δρώμενα, από 53 σχολεία (48 της Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας και 5 φιλοξενούμενα), από την ΙΡΙΣ, τη Μέριμνα Ζωής, το Χορευτικό Σύλλογο Κρητών.

Η αυλαία θα ανοίξει στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης και θα συνεχίσει στο ίδιο εμβληματικό κτίριο της Δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και σε χώρους σχολείων, στη Μονή Λαζαριστών, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και στην Πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης.

Το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά, ευχαριστεί τη σχολική κοινότητα για τη συμμετοχή και εύχεται σε όλους καλή επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Παιδείας θα συγκεντρώνονται στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, οδός Λαγκαδά 221, τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Παύλου Μελά.

 «Αγάπη, φιλία, συνεργασία….Με εφαλτήριο αυτές τις διαχρονικές, ανεκτίμητες αξίες, το Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά, ξεκινά το φετινό του δημιουργικό οδοιπορικό.

Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την αρωγή των εκπαιδευτικών και των Υπηρεσιών του Δήμου, παίρνουν τον ήλιο στα χέρια τους και φωτίζουν έναν πλανήτη γεμάτο σκιές και μεγάλες ανατροπές.

Η αβεβαιότητα είναι κίνητρο και ερέθισμα για τη δημιουργικότητα.

Η παιδεία και ο πολιτισμός ο καλύτερος σύμμαχός τους για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Τίποτα δεν τους πτοεί. Είναι πολύ νέοι για να ξαποστάσουν. Η διαρκής αναζήτηση τους ταιριάζει. Τους ευχαριστούμε για τις αποδράσεις. Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εικαστικές δημιουργίες και γκράφιτι, κινηματογράφος και ντοκιμαντέρ, θέατρο σκιών, αφιερώματα σε πνευματικούς ανθρώπους και στον τόπο μας», αναφέρει σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ιωσήφ (Άκης) Αράπογλου τονίζει από την πλευρά του: «Σ' αυτό το Φεστιβάλ, μέσα από τις δράσεις των παιδιών ας ταξιδέψουμε στη μνήμη εμείς οι μεγαλύτεροι να συναντήσουμε τους νεότερους σε κοινά μονοπάτια αγάπης και φιλίας».

Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Παιδείας 2017

Αράπογλου Ιωσήφ (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού), Τεφλιούδη Αναστασία (Προϊσταμένη Τμ. Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης), Αλτιπαρμάκη Ζωή (Τμ. Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης), Σουσουράδα Φωτεινή (Τμ. Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης), Μουταφίδου Βασιλική (Εκπαιδευτικός), Ναλμπάντης Ηλίας (Εκπαιδευτικός), Κίζου Μαριάννα (Εκπαιδευτικός), Μπούρη Βασιλική (Εκπαιδευτικός), Ελευθεριάδου Αθηνά (Εκπαιδευτικός)

Το αναμνηστικό που δίνεται στα συμμετέχοντα σχολεία έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα.

Το εξώφυλλο που φιλοτέχνησε η Αράπη Φιλιππία καθώς και τα υπόλοιπα έργα που κοσμούν το πρόγραμμα είναι έργα των μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης των Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών και Γραφικών Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Μαθητές : Αιβαζόγλου Δέσποινα, Γκάτσας Κωνσταντίνος, Ιωάννου Χαράλαμπος, Καραπετιάν Γαγκίκ, Κατσαδούρη Ιωάννα, Κούγιας Αθανάσιος, Λαζαρίδης Αλέξανδρος-Ευστάθιος, Μισιρλή Πασχαλίνα, Μπαντή Ευαγγελία, Μπουζαλάκου-Χατζηκωνσταντίνου Χριστίνα, Πουλαδάκη Φωτεινή, Φανοπούλου Αίκατερίνη, Ψύρρα Μαρίνα, Αγγελίδου Ζωή, Αράπη Φιλιππία, Γιαννίδη Εύα, Θαρροπούλου Φωτεινή, Καρακίδου Χριστίνα, Καρυπίδης Αλέξανδρος, Κελεσενλής Ευστάθιος, Κερεφιάδου Ιωάννα, Μεντή Αντωνία, Μπαρπαγιάνη Έλενα, Παράσχου Μαρία, Συμεωνίδης Αλέξανδρος, Τοτιέβ Αλαν, Τριανταφυλλίδου Αναστασία, Χαρταμπίλα Νικολέτα, Κουλαξής Παναγιώτης, Μπουρτζής Διονύσιος, Παπαδοπούλου Αναστασία, Μότσανος Γιάννης, Λάκνερ Αρον.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Μπουρλή Ισμήνη, Μαυρομάτη Μαρία, Τσαφή Ελένη, Μαρίνου Μαρία

Γραφιστική επιμέλεια εντύπων: Ματσούκα Φένια (Τμήμα Διοικητικής Βοήθειας, Διαφάνειας, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων)

Τεχνική υποστήριξη: Μαριάδης Μάκης (Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού)

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

2313 302831, 931

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ