Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 2 Σκοπιανούς στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης

Χειροπέδες σε δύο άνδρες πέρασαν αστυνομικοί στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Οι άνδρες ήταν καταζητούμενοι και προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ: «Συνελήφθησαν χθες (18-10-2017) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 51 και 35 ετών οι οποίοι κατελήφθησαν να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL για τα αδικήματα της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης και εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας που τελέστηκαν στην Π.Γ.Δ.Μ.».

Όπως αναφέρει και η ΕΛΑΣ, σε βάρος των δύο ανδρών εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα (ερυθρές αγγελίες), με τα οποία διώκονται από τις Αρχές της ΠΓΔΜ για εμπλοκή στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που έγινε η αιτία να βυθιστεί η χώρα σε πολιτική κρίση, μετά τις καταγγελίες ότι επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι παρακολουθούντο χιλιάδες πολίτες, πολιτικοί του αντίπαλοι, αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη έχει φτάσει στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης το αίτημα δικαστικής συνδρομής της ΠΓΔΜ που ζητεί την έκδοση τους. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους, ενώ παράλληλα θα παραπεμφθούν και στο Αυτόφωρο για την κατοχή των πλαστών διαβατηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ