Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν τρόφιμα διανέμει ο δήμος της Θεσσαλονίκης

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τι πρέπει να προσκομίσουν

Θα συνεχιστεί και σήμερα η διανομή νωπών προϊόντων (κρέας, πατάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, τυρί) και ειδών παντοπωλείου (λάδι, μακαρόνια, φασόλια, ζάχαρη, τοματοπολτό, αλάτι) από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τους δικαιούχους της δημοτικής αρχής. Η διανομή θα διαρκέσει μέχρι τις το μεσημέρι.

Δικαιούχοι της διανομής είναι όσοι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έως τις 14/04/2018, έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησης τους, ώστε να είναι δικαιούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Η διανομή θα γίνει στους δικαιούχους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας και της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η ταυτοποίηση των στοιχείων των περίπου 6.837 δικαιούχων θα γίνει ανά Δημοτική Κοινότητα, με τη χρήση tablet.

Οι δικαιούχοι που θα ειδοποιηθούν, θα πρέπει να προσκομίσουν:

-την εγκριτική απόφαση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

-τον Α.Μ.Κ.Α.

-την αστυνομική ταυτότητα (ή εξουσιοδότηση).

Επίσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους καροτσάκι, λόγω του βάρους των προϊόντων.

Ο δήμος πραγματοποιεί τη δράση ως επικεφαλής εταίρος - συντονιστής της Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης Ανατολικό Τμήμα, στο πλαίσιο της συνέχισης υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έργα στον Περιφερειακό από την ΠΚΜ – Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εργασίες κοπής πρασίνου πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Θεσσαλονίκη: Έργα στον Περιφερειακό από την ΠΚΜ – Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις