21

OCT
2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ - Με αφορμή το πρόγραμμα μαθητές του Σ Αριστοτελείου Κολλεγίου θα ταξιδέψουν το 2019 στην Σεβίλλη

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτικοί από 5 χώρες στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

11 Oct 201820.40

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση Καθηγητών πέντε σχολείων της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2018 στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Οι συνολικά 10 καθηγητές από σχολεία της Αυστρίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κροατίας και της Ελλάδας συμμετέχουν στο σχέδιο δράσης με τίτλο «Ας οικοδομήσουμε μαζί την Ευρώπη» (Let’s Build Europe together) του Erasmus+, που αποσκοπεί στην οργάνωση κοινών δράσεων και ανταλλαγών μαθητών, ώστε να μάθουν, μεταξύ άλλων, να δρουν ως ενεργοί πολίτες, να γνωρίσουν τις δυνατότητες ή τις ευκαιρίες  που παρέχουν τα πολιτικά συστήματα της Ε.Ε. για την ενίσχυση του ρόλου του ενεργού πολίτη, αλλά και να κατανοήσουν τις αρχές και τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στόχος του προγράμματος είναι να γίνουν οι νέοι ενεργοί πολίτες», ανέφεραν οι καθηγήτριες από το σχολείο της Αυστρίας, Rosmarie Pollant και Andrea Potsche, τονίζοντας την ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι, που αποτελούν το μέλλον, θέση και κρίση ως αυριανοί πολίτες. Παράλληλα, στάθηκαν στην προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του εθελοντισμού τονίζοντας πως η Ευρώπη προσφέρει πολλές δυνατότητες για την εθελοντική δράση των πολιτών. Κατά τη συνάντησή τους στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο οι υπεύθυνοι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την οργάνωση της διδασκαλίας στο σχολείο και να ανταλλάξουν απόψεις για καινοτόμες μεθόδους, καθώς και για τις επόμενες δράσεις του προγράμματος. Μετά τη λήξη της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης στο Δημοτικό Σχολείο, την περασμένη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, η κ. Pollant δήλωσε ενθουσιασμένη επισημαίνοντας πως ακόμη και τα παιδιά του νηπιαγωγείου τραγούδησαν στα αγγλικά. «Μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα οι μαθητές, οι οποίοι μιλούν αγγλικά και δρουν ως Ευρωπαίοι πολίτες», σημείωσε η κ. Pollant.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου θα ταξιδέψει τον Ιανουάριο του 2019 στην Σεβίλλη, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αυστρία.

«To πρόγραμμα Erasmus+ βοηθάει τα σχολεία και τους καθηγητές να γνωρίσουν νέες πρακτικές και να ανταλλάξουν εμπειρίες σε ότι αφορά την εκπαίδευση, την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και τα μοντέλα διοίκησης», τόνισε ο Διευθυντής του Λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου, κ. Χρήστος Γκροζούδης υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο προωθεί τη συμμετοχή των μαθητών, όχι μόνο στο Eramsus+, αλλά και σε άλλες διεθνείς δράσεις και προγράμματα, προκειμένου να πάρουν μία γεύση του διεθνούς περιβάλλοντος από τα μαθητικά τους χρόνια και να αξιοποιήσουν αυτή την εμπειρία και στη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία.

Υπεύθυνες του σχεδίου δράσης «Ας οικοδομήσουμε μαζί την Ευρώπη» (Let’s build Europe together) στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο είναι οι καθηγήτριες του Λυκείου, Μαίρη Παπαχρήστου και Ελένη Κοκκίνου.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Τρέξε Χωρίς Τερματισμό – Τα 3 κέντρα εγγραφών

Τοπικά21 Oct 201817.06

Ο φιλανθρωπικός θεσμός θα πραγματοποιηθεί 2 έως 4 Νοεμβρίου 2018 στη Νέα Παραλία


Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση αύριο για τα "Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά"

Τοπικά21 Oct 201816.56

Από την ΑΡΣΙΣ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη: Έκτακτη διακοπή νερού αυτήν την ώρα στο κέντρο

Τοπικά21 Oct 201816.11

Πότε αναμένεται η αποκατάσταση της υδροδότησης

Θεσσαλονίκη: Στα ροζ σήμερα οι Ομπρέλες στη Νέα Παραλία!

Τοπικά21 Oct 201816.07

Η δράση ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού θα συνοδεύεται φέτος και από live μουσική


Θεσσαλονίκη: Αγορά με προϊόντα για Χριστούγεννα - Έρχεται για ένα Σ/Κ!

Τοπικά21 Oct 201815.25

Θα στηθεί στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία «πλημμύρισε» με… 101 σκυλιά! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Τοπικά21 Oct 201814.34

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το μεγαλύτερο event εκπαίδευσης σκύλων με τη σχολή «Themis Fousias K9»


Τροχαίο με παράσυρση άνδρα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Τοπικά21 Oct 201813.49

Στο νοσοκομείο ένας 70χρονος άνδρας


Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στα δυτικά – Ένας τραυματίας

Τοπικά21 Oct 201813.43

Επεισόδιο στον οικισμό «Αγία Σοφία»


EKTAKTO: Αλλάζει περιοχές η κακοκαιρία Ορέστης - Πού χτυπάνε βροχές

Τοπικά21 Oct 201812.55

Νέο έκτακτο δελτίο ενημέρωσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία


Θεσσαλονίκη: Αγωγή 5 εκατ. ευρώ κατά του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο»

Τοπικά21 Oct 201811.04

Από την οικογένεια της μεσίτριας που πέθανε στα χέρια του αγγειοχειρουργούΜασούτηςMollers


NLPporniISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία