Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τα 10+1 Χριστουγεννιάτικα bazaar του Σαββατοκύριακου

Δείτε πού μπορείτε να αγοράσετε δώρα για τις γιορτές, ενισχύοντας παράλληλα τους σκοπούς συλλόγων και σωματείων...

Πλήθος χριστουγεννιάτικων bazaars πραγματοποιούνται, παραδοσιακά, τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, προσφέροντας σε όλους εμάς την ευκαιρία να προμηθευτούμε δωράκια και χειροποίητες δημιουργίες, ενισχύοντας παράλληλα τους σκοπούς κάποιου Συλλόγου ή Ιδρύματος.

Συλλέξαμε εδώ μερικά από τα bazaars του Σαββατοκύριακου…

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο Σύλλογος Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ» μας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που διοργανώνει το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου (Ροδοπόλεως 5, τέρμα Πόντου, Καλαμαριά).

Το μπαζάρ θα λειτουργήσει από τις 10.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.

Η Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις της στην Παιδόπολη «Αγιος Δημήτριος» στο Ωραιόκαστρο (οδός Στεφανίδη, ανευ αριθμού).

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο: 10.00-18.00

Κυριακή: 10.00-18.00

Μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα με ζωντανή μουσική, θα πιείτε το καφεδάκι σας, θα δοκιμάσετε ψητές λιχουδιές στο μπάρμπεκιου και θα κάνετε τα ψώνια σας οικονομικά και άνετα. Θα βρείτε χριστουγεννιάτικα δώρα, είδη οικιακής χρήσης, γλυκά, κεραμικά λουλούδια από τα εργαστήρια της Μονάδας, βιβλία, ρούχα και άλλα πολλά…

Εργαστήριο καλών τεχνών Τζενανίδου

Το μεγάλο ετήσιο μπαζάρ κοινωνικής αλληλεγγύης με έργα μαθητών του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Τζενανίδου πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 6-8 μ.μ., στο χώρο του Εργαστηρίου. Τα έσοδα από το μπαζάρ θα δοθούν υπέρ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Στην οδό Δορυλαίου 19 (Κάτω Τούμπα).

Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Τα  Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και ο «Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ευάγγελος Μαντουλίδης»  διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar, το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015, από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων στις εγκαταστάσεις   του Γυμνασίου - Λυκείου (12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Ν. Μουδανιών).

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», και φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί τους φίλους του, να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το δύσκολο έργο του.

Το Κιόσκι του Χαμόγελου βρίσκεται Αγίας Σοφίας & Ερμού, στο κέντρο της πόλης και λειτουργεί τις ώρες καταστημάτων (έως 31/12). Επίσης bazaar πραγματοποιείται και στο MEDITERRANEAN COSMOS (έως 24/12).

ΚΥΡΙΑΚΗ

Εορταγορά της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

Την ευκαιρία να γευτούν τις αγιορείτικες συνταγές και τα βραβευμένα κρασιά του Πατέρα Επιφάνιου θα έχουν όσοι προσέλθουν στη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη (Όπισθεν Σχολής Πολέμου –Φοίνικας) την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις της ΕΣΒΕ από τις 12 το μεσημέρι έως τις τρεις το απόγευμα. Ο Πατέρας Επιφάνιος για τρίτη χρονιά στηρίζει την προσπάθεια της Εταιρείας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενεί.

Αγιορείτικη ψαρόσουπα, κριθαρότο με θαλασσινά, κόκκινο ή λευκό κρασί Μυλοποτάμου Αγίου Όρους, θα γεμίσουν αρώματα την Εορταγορά, στο πλαίσιο της οποίας οργανώνεται ο 5ος Τηλεμαραθώνιος Αγάπης Livemedia από την εταιρεία Inventics Α.Ε. To διαδικτυακό κανάλι Livemedia θα μεταδώσει ζωντανά τις εκδηλώσεις.

Το σύνολο των εσόδων από τον 5ο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης Livemedia θα διατεθεί αποκλειστικά υπέρ των σκοπών της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος.

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Χειροποίητες δημιουργίες, γαστρονομικές λιχουδιές και χριστουγεννιάτικα στολίδια, ακόμη express manicure για τις κυρίες, facepainting, εργαστήρια για τα παιδιά περιλαμβάνει το φετινό bazaar του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου, θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτικές παραστάσεις από μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στους Ομίλους Δραστηριοτήτων του Δημοτικού και Γυμνασίου του σχολείου.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς, από και προς το Κολέγιο, με λεωφορείο, το οποίο θα κάνει τη διαδρομή Αριστοτέλους - Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ” - Αριστοτέλους, κάθε μία ώρα, ξεκινώντας από τις 10.00΄ π.μ.

Τα έσοδα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, με τίτλο «Το χωριό των αστεριών», θα διατεθούν στον Σύλλογο «Φίλοι του ΚΕ.ΠΕ.Π. Άγιος Δημήτριος» και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Κολλέγιο Ανατόλια

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια το Anatolia College Christmas Bazaar 2015. Από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ οι μαθητές, το προσωπικό και οι απόφοιτοι θα υποδέχονται τους επισκέπτες σε μία από τις πιο ιστορικές και  ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες γιορτές του σχολείου και της πόλης. Το Bazaar θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Macedonia Hall (στην πλευρά των Λυκείων) και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσάι θα σερβιριστεί στο Ingle Hall (στην πλευρά των Γυμνασίων). Στις 4:30 ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μπροστά από το Macedonia Hall, ενώ μπάντες μαθητών και η χορωδία του Κολλεγίου Ανατόλια θα παίζουν μουσική στους χώρους του Bazaar.

Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar διοργανώνει την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, όπου οι μαθητές στέλνουν τα δικά τους μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης.

Στο νηπιαγωγείο, στον παιδικό σταθμό Βαby Aristotelio και στο δημοτικό σχολείο του Αριστοτελείου Κολλεγίου οι μαθητές φτιάχνουν στολίδια, κατασκευές και βάζουν τη δική τους …πινελιά σε διακοσμητικά είδη, που θα διατεθούν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Επίσης, θα ετοιμάσουν λιχουδιές και θα παρουσιάσουν θεατρικά σκετς προσφέροντας ένα χαμόγελο αγάπης και ζεστασιάς.

Το φιλανθρωπικό bazaar θα πραγματοποιηθεί από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του δημοτικού σχολείου, στην Πυλαία. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), σε οικογένειες της ενορίας του Προφήτη Ηλία Πυλαίας και στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Τούμπας για την υποστήριξη των καθημερινών συσσιτίων.

Τοπικό Τμήμα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει τη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 στα Λαδάδικα, από τις 10.00 ως τις 20.00.

Φέτος στο Bazaar θα βρείτε χειροποίητα δώρα, σπιτικές λιχουδιές, λαχειοφόρο, δράσεις για τους μικρούς και μεγάλους φίλους, ενώ στο γευστικό περίπτερο ζεστό καφέ και χειροποίητα εδέσματα! Μπορείτε να φέρνετε γάντια, σκουφιά και κασκόλ αντρικά, γυναικεία και παιδικά για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Σχολή Τυφλών

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης (Σχολή Τυφλών) και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής Τυφλών οργανώνουν Χριστουγεννιάτικο bazaar την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, από τις 11:00-17:00, στους χώρους της Σχολής Τυφλών (Βασιλίσσης Όλγας 32) και καλούν όλους τους φίλους της πόλης μας να το επισκεφθούν και να ενισχύσουν το στόχο των μελών της που δεν είναι άλλος από το να ομορφύνει τους χώρους που ζουν καθημερινά.

Στο Bazaar θα συμμετέχουν η χορωδία της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, οι χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του ΚΕΑΤ (Σχολή Τυφλών).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Καθάρισαν παράνομη χωματερή – Ήταν υγειονομική «βόμβα» (ΦΩΤΟ)
Συνεργεία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου καθάρισαν μέρος της τεράστιας παράνομης χωματερής πάνω από τον Περιφερειακό
Θεσσαλονίκη: Καθάρισαν παράνομη χωματερή – Ήταν υγειονομική «βόμβα» (ΦΩΤΟ)