Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένα Σ/Κ γεμάτο event σε κρατάει όλη μέρα στο πόδι!

Από την ολοήμερη γιορτή στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μέχρι την Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι, οι επιλογές είναι σε αφθονία

Η γιορτινή ατμόσφαιρα προκύπτει από τις δράσεις, τις συναυλίες, τις εκδηλώσεις και τον χρόνο που έχουμε εμείς για να τους διαθέσουμε. Μοιάζει, λοιπόν, τα Χριστούγεννα να έχουν ήδη φτάσει γιατί σήμερα, Σάββατο (19/12) και αύριο Κυριακή (20/12) έχεις ένα… σωρό επιλογές από όμορφες και διασκεδαστικές εκδηλώσεις. Πάμε να τις δούμε.

Ξεκινάμε με μία χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Κι όταν λέμε γιορτή, εννοούμε πως μπορείς να περάσεις μία ολόκληρη μέρα εκεί! Να ακούσεις μουσική, να αγοράσεις δώρα για τις γιορτές, να ξεναγηθείς (δωρεάν) και να γευτείς ιδιαίτερες λιχουδιές. Ζωντανή πόλη, αυτή που έχει ανοιχτά και γεμάτα μουσεία. Δες ΕΔΩ αναλυτικά τι μπορείς να κάνεις σήμερα στο ΚΜΣΤ.

Το Thessaloniki Hip Hop Festival 2015 επιστρέφει για… 13η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη. Από τις 15.00 το μεσημέρι και μετά μας περιμένουν στο Principal Club Theater MCs, DJs, Graffiti writers, B-boys και Beatboxers σε ένα ολοήμερο απολαυστικό πρόγραμμα γεμάτο χρώμα, ρυθμό και χορό. Δες ΕΔΩ αναλυτικά για τη ετήσια συνάντηση θεσμό.

Την ημερομηνία την έχει σημειώσει πολύς κόσμος, καθώς σήμερα έρχονται οι Imam Baildi στη Θεσσαλονίκη! Σε μία άκρως εορταστική παράσταση θα ξεσηκώσουν το Fix Factory of Sound με ανανεωμένο πρόγραμμα και τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ. Δες ΕΔΩ αναλυτικά για τη συναυλία.

Ξυπνάμε Κυριακή και άμεσα σπεύδουμε στο φιλανθρωπικό brunch του Thessaloniki Food Festival, το οποίο μας αποχαιρετά για φέτος μετά από έναν μήνα δράσεων και εκδηλώσεων. Το Brunch θα πραγματοποιηθεί με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική. Δες ΕΔΩ αναλυτικά.

Μετά, γιορτάζουμε το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο» στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης! Οι δράσεις για το «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» συνεχίζονται στην Προβλήτα Α’ και αυτή την Κυριακή προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να περάσουν μία δημιουργική ημέρα με δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά και προβολή ταινίας. Δες ΕΔΩ αναλυτικά.

Την Κυριακή, επίσης, πραγματοποιείται το δεύτερο Santa Run στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν πρέπει να σε τρομάζει. Δεν πρόκειται για μαραθώνιο. Είναι μια διοργάνωση εθελοντισμού και προσφοράς που έχει σκοπό να χαρίσει χαμόγελα σε παιδιά, οικογένειες και ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η Νέα Παραλία, λοιπόν, θα γεμίσει Άγιους Βασίληδες για καλό σκοπό. Δες ΕΔΩ αναλυτικά.

Και μία τελευταία επιλογή για την θεατρική σας εξόρμηση: «Σωτηρία με λένε». Όπως είπε η σκηνοθέτης Χριστίνα Χατζηβασιλείου τίποτα δεν μπορείς να βάλεις δίπλα στο όνομα της Μπέλλου «χωρίς να ακουστεί κοινότοπο και χιλιοειπωμένο». Επί σκηνής την ζωντανεύει η Έφη Σταμούλη στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Δες ΕΔΩ αναλυτικά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά