Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Περιπέτεια για 12 αλλοδαπούς - Το σκάφος τους προσάραξε σε ξέρα

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν είχε εισροή υδάτων

Περιπέτεια έζησαν χθες 12 αλλοδαποί στην περιοχή της Χαλκιδικής κοντά στη Διάπορο, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσάραξε σε ξέρα.

Στο σημείο έσπευσε το λιμενικό και οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στη στεριά ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Λιβάρι στη Βουρβουρού Χαλκιδικής. Να σημειωθεί ότι στο σκάφος είχαν μπει νερά από ρήγμα. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ούτε και σημειώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιερισσού, μεσημβρινές ώρες χθες, για προσάραξη σε ξέρα, του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους “ΜΑΡΑΜΠΟΥ” Ν.Π. 5477, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Διαπόρου Χαλκιδικης.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος “ΣΑΝ ΜΑΜΕ” Ν.Θ. 1301, καθώς και το Τ/Χ “ΧΡΙΣΤΙΝΑ” Τ.Ι. 322, στο οποίο επιβιβάσθηκαν οι εν λόγω επιβαίνοντες και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη στεριά. Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ ΓΡΙ-ΓΡΙ “ΑΓΛΑΪΤΣΑ” Ν.Θ. 525, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΙΒΑΡΙ” Βουρβουρού Χαλκιδικής.

Από το περιστατικό παρουσιάστηκε ρήγμα με εισροή υδάτων, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΑΡΑΜΠΟΥ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας κατόπιν επιθεώρησης του από νηογνώμονα.

Φωτογραφία αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Πιο συχνές οι επιδημίες όπως η Ευλογιά των Πιθήκων

Εργοτάξιο η Ελλάδα: Αυτά είναι τα 15 μεγάλα έργα - Τα δύο που αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη

AEGEAN: Δημιουργεί σήμερα τους μηχανικούς αεροσκαφών του αύριο - Πρόγραμμα Υποτροφιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ