Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νάουσα: Ξεκινά σήμερα το φεστιβάλ τρύγου

Πλήθος δράσεων από το 3ο Φεστιβάλ Τρύγου 

Πλήθος δράσεων περιλαμβάνει το 3ο Φεστιβάλ Τρύγου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναούσης και ο ομώνυμος Σύνδεσμος Αμπελουργών – Οινοποιών από σήμερα 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Όπως λέει ο Γιώργος Φουντούλης, πρόεδρος ΒΑΕΝΙ Νάουσας, πρόεδρος του συνδέσμου οινοποιών και αμπελουργών Ναούσης, όλα όσα μπορεί να μάθει κάποιος για τον τρύγο και το κρασί θα είναι στην διάθεση των επισκεπτών. Όπως, αναπαράσταση του τρύγου, δράσεις οινογευσιγνωσίας και πολλές εκδηλώσεις ακόμη και για τα παιδιά, για να μπούν στο πνεύμα του τρύγου και της τέχνης του κρασιού.

Στόχος των διοργανωτών είναι η ετήσια καθιέρωση του φεστιβάλ κάθε φθινόπωρο στη Νάουσα, ως σημείο συνάντησης των οινόφιλων της χώρας, η περαιτέρω ανάδειξη της μεγάλης οινικής παράδοσης της Ναούσης και κυρίως  η ενίσχυση του οινοτουρισμού, αφού το κρασί αποτελεί σημαντικό μέρος της ταυτότητας της περιοχής. Όπως υπολογίζουν οι διοργανωτές περίπου 13.000 επισκέπτες ξεναγούνται, γεύονται τα κρασιά και μπορούν εφ’ όσον το επιθυμούν να προμηθευτούν κάποια αγαπημένη ποικιλία. Κάποια οινοποιεία έχουν τις υποδομές για να εφαρμόσουν τον οινοτουρσιμό και πολλά βρίσκονται στην προσπάθεια να τις πραγματοποιήσουν.

Ξεκινά σήμερα το φεστιβάλ τρύγου της Νάουσας

Το Σάββατο θα γίνει η ανάσυρση του κλωβού με τα κρασιά που είχαν βυθίσει το 2021 οι παραγωγοί στην Αράπιτσα και θα φανεί πως πήγε η παλαίωση των κρασιών, ενώ σε μια 10ετία θα έχουν τα τελικά αποτελέσματα, σημειώνει ο κ. Φουντούλης.

Η γιορτή του τρύγου διαρκεί πέντε ημέρες και με λόγοτυπο Naoussa –Wine Divine Destination, που θα χρησιμοποιείται πλέον σε όλες τις δράσεις για το κρασί, καλούνται όλοι όσοι επιδεικνύουν προτίμηση σε μοναδικά κρασιά να συμμετάσχουν στην γιορτή.  

Ξεκινά σήμερα το φεστιβάλ τρύγου της Νάουσας

Το φεστιβάλ θέτει τις βάσεις για να καταστεί η Νάουσα τόπος οινογευσιγνωσίας και εκπαίδευσης. Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις θα λάβει χώρα στον Συνεδριακό χώρο της Σχολής Αριστοτέλους, το Σάββατο στις 18:30 με τίτλο «Ταξίδι στην Ιστορία και τη Φιλοσοφία του Κρασιού». Περιλαμβάνει ξενάγηση στη Σχολή Αριστοτέλους και το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, ομιλία με θέμα τον οίνο, συνοδεία κρασιού από οινοποιούς της πόλης και μπουφέ με τοπικά εδέσματα.

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

plateia-navarinou-thessaloniki-akinita
Τι αλλάζει στα στεγαστικά: Δάνεια σε νέους έως 45 ετών έως και στο 90% της αξίας του ακινήτου
Προϋποθέσεις ευκολότερης χορήγησης στεγαστικών δανείων σε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων δημιουργεί το νέο πλαίσιο χρηματοδότησης των νοικοκυριών της...
Τι αλλάζει στα στεγαστικά: Δάνεια σε νέους έως 45 ετών έως και στο 90% της αξίας του ακινήτου
Έτοιμο στα τέλη του 2026 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο
Τι δήλωσε στην TV100 η υπεύθυνη Διεύθυνσης της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ελιάννα Κονιάλη
Έτοιμο στα τέλη του 2026 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο