Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ενάντια στη «σφαγή ζώων» - 15 προσαγωγές (VIDEO)

Προσαγωγή 15 ακτιβιστών στη ΓΑΔΑ

Στην προσαγωγή 15 ατόμων κατέληξε η διαμαρτυρία ακτιβιστών χθες απόγευμα Μεγάλης Πέμπτης. Η διαμαρτυρία από μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι, έγινε με αντικατάσταση με τρόπο μεταφορικό του Σταυρωμένου Ιησού από ένα Σταυρωμένο πρόβατο, με στόχο «να καταδείξει τα μαρτύρια και το θάνατο αντίστοιχα εκατομμυρίων ζώων, που ο μόνος λόγος που σφάζονται είναι για να ικανοποιήσουμε τις γαστρονομικές μας επιθυμίες».

Σε σχετική ανακοίνωση από την Νέμεσις αναφέρεται:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις τάσσεται κατά οποιασδήποτε μορφής βίας και  προς οποιοδήποτε πλάσμα ανθρώπινο ή μη. 

Στις ακτιβιστικές μας δράσεις διαδηλώνουμε πάντα ειρηνικά, αλλά με ένα τρόπο  έντονο, που να μπορεί να σοκάρει, να αφυπνίζει και να προβληματίζει. 

Χθες Πέμπτη 02 Μαίου επιλέξαμε να αντικαταστήσουμε κατά τρόπο μεταφορικό τον  Σταυρωμένο Ιησού με ένα Σταυρωμένο πρόβατο, για να καταδείξουμε τα μαρτύρια  και το θάνατο αντίστοιχα εκατομμυρίων ζώων, που ο μόνος λόγος που σφάζονται εί ναι για να ικανοποιήσουμε τις γαστρονομικές επιθυμίες μας. 

Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη,που είναι και η πεμπτουσία των όσων διακήρυξε και όχι τη βία, όπως είναι η σφαγή αθώων πλασμάτων, που θάπρεπε να γεννιούνται για να  ζήσουν και όχι για να σφαγούν για πέντε λεπτά μιας διατροφικής συνήθειας. 

Η δράση μας αυτή ενόχλησε και αυτό θέλαμε να πετύχουμε. 

Έτσι κατέφθασε, προφανώς μετά από ενημέρωση, ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός μοτοσικλετιστών αστυνομικών και περιπολικών, οι οποίοι αφού απέκλεισαν το χώρο  μπροστά από τη Βουλή, συνέλαβαν τους 15 ακτιβιστές τους οποίους προσήγαγαν  στη ΓΑΔΑ εν μέσω πομπής λες και ήταν εγκληματίες και όχι ειρηνιστές και οπαδοί  της μη βίας. 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσαγωγής ακούστηκε δις η λέξη "ψόφος" από αστυνομικό κατά των διαδηλωτών και φυσικά αυτό ουδόλως μας ξενίζει. 

Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων οι ακτιβιστές μας αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Επισημαίνουμε, ότι το Πάσχα (εβραϊκή λέξη που σημαίνει πέρασμα, διάβαση) είναι  μια από τις σημαντικότερες γιορτές του χριστιανισμού, που συμβολίζει την νίκη της αγάπης έναντι του μίσους, την επικράτηση της καλοσύνης και την ήττα του κακού,  τον σεβασμό προς τους υπόλοιπους κατοίκους αυτής της γης. 

Όλα αυτά δεν συνάδουν και δεν έχουν καμία σχέση με το λόγο του Χριστού και αυτή την αντίφαση θελήσαμε να αναδείξουμε με το Σταυρωμένο αρνί. 

Σούβλα, μαρτύριο και θάνατος δεν έχουν καμία σχέση με το μήνυμα της Ανάστασης, που συμβολίζει την επικράτηση της ζωής και όχι του θανάτου. 

Έτσι τιμήσαμε, με το τρόπο μας, τα μη ανθρώπινα θύματα των γιορτών και τα εκα τομμύρια αθώα-μόλις λίγων μηνών αρνάκια, που δολοφονούνται μόνο και μόνο για  να σουβλιστούν και να φαγωθούν. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις, για το περιβάλλον, τα ζώα, το αντι-κυνήγι θα  συνεχίσει με κάθε τρόπο ακτιβιστικό, θεσμικό, ενημερωτικό να αγωνίζεται για τα δι καιώματα πλασμάτων, που υφίστανται τα πάνδεινα, μέχρι και τη βίαιη αφαίρεση της ίδιας τους της ζωής προς όφελος του ανθρώπινου είδους. 

Αυτό δεν είναι ηθικό, δεν είναι δίκαιο, δε προάγει την ειρήνη, δεν προάγει την αλλη λεγγύη προς το διαφορετικό, δε προάγει το σεβασμό απέναντι σε κάθε είδος ζωής και εν τέλει δεν είναι χριστιανικό. 

Ευχόμαστε σε όλους καλές και αναίμακτες γιορτές».

Δείτε φωτογραφίες και video από την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα:

dnem_1091_foto.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνοιξε το αεροδρόμιο «αντίβαρο» λόγω Fly Over στη Θεσσαλονίκη– Οι 6 πτήσεις που έχει
Tο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική δίοδο για την Πιερία που, αυτή τη στιγμή, έχει πρόβλημα με το FlyOver
Άνοιξε το αεροδρόμιο «αντίβαρο» λόγω Fly Over στη Θεσσαλονίκη– Οι 6 πτήσεις που έχει