Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αγγελούδης: Έρχονται νέες θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη – Ο «μίνι» απολογισμός

«Η Θεσσαλονίκη θα έχει άλλη εικόνα την επόμενη πενταετία», δήλωσε ο Στέλιος Αγγελούδης αναφερόμενος στα έργα που έχουν ξεκινήσει και σε αυτά που θα δρομολογηθούν

Της Λεμονιάς Βασβάνη, 

Την εκτίμηση ότι η πόλη θα έχει άλλη εικόνα στην επόμενη πενταετία εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης σε φιλική συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των ΜΜΕ. 

Όπως εξήγησε ετοιμάζονται μεγάλα έργα όπως αυτά με τις αναπλάσεις στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Διοικητηρίου, στην πλατεία Δημοκρατίας και με την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας(στο τελευταίο από Μάϊο - Ιούνιο η δημοπράτηση).

Είπε ότι θα ακολουθήσουν τα έργα στους Στάβλους Παπάφη και για το ντεκ παραλίας, ενώ θα δρομολογηθεί η ανάπλαση δέκα δρόμων.

Αναφέρθηκε στα έργα στη Δημητρίου Γούναρη, στις εργασίες στο πεζοδρόμιο της Αριστοτέλους, ενώ θα γίνει έργο και στην οδό Ελένης Ζωγράφου .

«Κάναμε πολλά άμεσα για την καθημερινότητα των πολιτών. Πήραμε εγκρίσεις για χρηματοδότηση  μεγάλων έργων. Μπορέσαμε και προχωρήσαμε σε μία εικόνα για το πώς θα διοικείται η πόλη», τόνισε ο κ. Αγγελούδης. Και πρόσθεσε «δεν ανακοινώνουμε κάτι αν δεν έχει γίνει». 

Αναφέρθηκε στις σχέσεις συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των μελών της διοίκησης. «Έχουμε μια συνεκτική ομάδα που δουλεύει καλά» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης.

Σχετικά με τις σχέσεις με την κυβέρνηση σχολίασε πως «όπου είναι κοντά μας στα προβλήματα πόλης θα είμαστε δύο φορές υποστηρικτικοί. Όπου βάζει εμπόδια θα ανεβάζουμε τις διεκδικήσεις για την πόλη» και συμπλήρωσε ότι ήδη το έλλειμμα 25-27 εκατομμύριων που άφησε η προηγούμενη διοίκηση επηρεάζει τον σχεδιασμό δράσεων για θέματα του δήμου.

Μίλησε για την σύνδεση με τις Σποράδες όπου μετά από πιέσεις και του δήμου Θεσσαλονίκης θα επιδοτηθεί η  ακτοπλοϊκή γραμμή, για να προσθέσει ότι η διοίκηση του θα προχωρήσει με συνεργασίες και διεκδικήσεις.

Αναφέρθηκε στο ότι οι προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση της ΔΕΘ υπάρχει ενδεχόμενο να ληφθούν υπόψη.

Είπε ότι θα γίνει επεξεργασία για πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ώστε εταιρείες να κάνουν έργα όπως πχ πάρκα τσέπης. Μάλιστα προανήγγειλε ότι στα μέσα του μήνα θα εγκαινιαστεί πάρκο τσέπης στην οδό Διαγόρα στην Τούμπα.

Νέες θέσεις στάθμευσης στο επόμενο 3μηνο 

Απαντώντας σε ερώτηση του "ΤyposThes" για το θέμα της στάθμευσης είπε ότι μέσα στο επόμενο 2-3μηνο θα δοθούν 150 θέσεις σε χώρο που θα διαμορφωθεί στο εργοτάξιο του μετρό στα πανεπιστήμια ενώ θα ζητηθεί έγκριση από το ΑΠΘ να παραχωρήσει προσωρινά ένα σημείο 100 μέτρων το οποίο θα πρέπει επίσης να διαμορφωθεί.

Εξάλλου στο λιμάνι, που είχαν εγκριθεί 250 θέσεις στάθμευσης με πληρωμή, από τα τέλη Απριλίου έχουν δοθεί οι μισές, και από τις 20/5 θα δοθούν οι υπόλοιπες εκατό.

Για το Flyover σχολίασε πως η δημοτική αρχή πρέπει να βρει τρόπους για να απαλύνει το πρόβλημα. 

Θα φωτιστούν μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους επόμενους μήνες θα ανακοινωθεί η χρηματοδότηση του έργου φωτισμού μνημείων της Ουνέσκο τα οποία βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας καθώς και στην Αγία Σοφία. «Βρήκαμε σχετική μελέτη η οποία εγκρίθηκε από το ΚΑΣ» εξήγησε ο κ. Αγγελούδης. Επίσης θα γίνει αποκατάσταση 8 κρηνών στην Άνω Πόλη με βοήθεια του ΥΠΠΟ.

Ο δήμαρχος μίλησε και για την καθαριότητα τονίζοντας ότι υπήρξε χρηματοδότηση , ενώ αναμένεται σε δεύτερη φάση διασφάλιση εξοπλισμού που είναι απαραίτητη.

«Ανοίξαμε όλα τα θέματα. Έχουμε στρατηγικό σχέδιο και θέλουμε την ανάπτυξη του δημοσίου χώρου. Η πόλη πρέπει να αναδείξει το προϊόν της.  Εμείς δώσαμε το στίγμα μας. Με χαροποιεί η δημοσκόπηση που βγήκε πρόσφατα η οποία δείχνει ότι υπάρχει αποδοχή από τους ψηφοφόρους που προέρχονται από διαφορετικά κόμματα. Είμαστε μια ομάδα. Πριν από τις ιδεολογίες προτάσσεται η πόλη» κατέληξε ο κ. Αγγελούδης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Έργα ΠΚΜ σε Μουδανιών και Περιφερειακό
Συνεχίζονται οι εργασίες κοπής πρασίνου και αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας – Πού θα κλείνουν λωρίδες
Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Έργα ΠΚΜ σε Μουδανιών και Περιφερειακό