Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Το πρώτο σπίτι που σχεδίασε ο Γκαουντί γίνεται μουσείο!

Το πρώτο σπίτι που σχεδίασε ο Γκαουντί γίνεται μουσείο!
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Το περίφημο Casa Vicens ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό

Ο πατέρας του καταλανικού μοντερνισμού, Αντόνι Γκαουντί το πρώτο σπίτι που σχεδίασε είναι το Casa Vicens, που ανοίγει στο κοινό ως μουσείο. Το κτήριο θεωρείται ένα από τα πρώτα δείγματα της Art Nouveau αρχιτεκτονικής και μετασκευάστηκε ως μουσείο, που θα ανοίξει για το κοινό το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Ο Γκαουντί ήταν μόλις 31 ετών όταν του ανατέθηκε από τον ιδιοκτήτη εργοστασίου κεραμιδιών Manuel Vicens i Montaner η κατασκευή του σπιτιού, που ολοκληρώθηκε μεταξύ 1883 και 1885, ένα από τα πρώτα δείγματα του νεαρού τότε αρχιτέκτονα στην ενασαχόλησή του με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Η Casa Vicens βρίσκεται στη γειτονιά Gracia, η οποία εκείνη την εποχή δεν ήταν μέρος της Βαρκελώνης. Θα έπρεπε να είναι το καλοκαιρινό σπίτι του επιχειρηματία, που ήταν έξω από την πόλη, και ο Γκαουντί δεν έλαβε υπόψη του στον σχεδιασμό του το ενδεχόμενο των κτηρίων που θα χτίζονταν γύρω από αυτό. Έτσι, το Casa Vicens βρίσκεται τώρα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και έχει εμφανή την έμπνευση του Γκαουντί από ισπανο-αραβικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Από το διάστημα ξεχωρίζουν ακόμα τα σύνορα Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου

Κολύμπησε με μια ανάσα κάτω από τον πάγο για 175 μέτρα!