Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιατί ο καφές στο αεροπλάνο είναι τόσο άνοστος;

Σύμφωνα με το Travel + Leisure, υπάρχουν τρεις παράγοντες που συντελούν στην κακή γεύση του καφέ στα αεροπλάνα

Σύμφωνα με το Travel + Leisure, υπάρχουν τρεις παράγοντες που συντελούν στην κακή γεύση του καφέ στα αεροπλάνα: το νερό, η διαδικασία παρασκευής και οι γευστικοί μας κάλυκες. Πρώτον, το νερό που χρησιμοποιείται για τον καφέ βρίσκεται στις δεξαμενές για πολύ καιρό, που σημαίνει πως δεν είναι και το πλέον φρέσκο (ή καθαρό) νερό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με το site.

Δεύτερον, η διαδικασία παρασκευής είναι άλλη μια παγίδα, καθώς στα 35.000 πόδια πάνω από τη γη, το νερό βράζει σε πολύ πιο χαμηλή θερμοκρασία. Ο Andrew Hetzel, ειδικός σύμβουλος ποιότητας και εμπορίου καφέ, εξηγεί πως αυτό διαταράσσει τη διαδικασία εξαγωγής έτσι ώστε μόνο κάποια από τα στερεά κομμάτια του καφέ καταφέρνουν να διαλυθούν.

Τρίτον, η αντίληψη της γεύσης μας αλλάζει κατά περίπου 30% όταν πετάμε, χάρη στην πίεση της καμπίνας, την ξηρότητα του αέρα και το υψόμετρο. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν ο καφές σας στο αεροπλάνο είναι πολύ πικρός, οι ειδικοί συστήνουν να ρίξετε λίγο αλάτι μέσα, το οποίο θα του δώσει λίγο καλύτερη γεύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δοκιμαστική 24ωρη λειτουργία Μετρό, Τραμ και λεωφορείων στην Αθήνα το Σάββατο
Το Σάββατο 5 Ιουλίου, η Αθήνα για πρώτη φορά θα έχει στη διάθεσή της συγκοινωνίες σε 24ωρη λειτουργία - Δοκιμαστική δράση
Δοκιμαστική 24ωρη λειτουργία Μετρό, Τραμ και λεωφορείων στην Αθήνα το Σάββατο
Εκπαίδευση με προορισμό την επιτυχία: Ο Όμιλος Mitsis και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ ενώνουν δυνάμεις για τη νέα γενιά επαγγελματιών τουρισμού

Μια νέα στρατηγική συνεργασία στον χώρο του τουρισμού και της εκπαίδευσης ανοίγει νέους δρόμους για τους επαγγελματίες του...

Εκπαίδευση με προορισμό την επιτυχία: Ο Όμιλος Mitsis και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ ενώνουν δυνάμεις για τη νέα γενιά επαγγελματιών τουρισμού