Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιατί ο καφές στο αεροπλάνο είναι τόσο άνοστος;

Σύμφωνα με το Travel + Leisure, υπάρχουν τρεις παράγοντες που συντελούν στην κακή γεύση του καφέ στα αεροπλάνα

Σύμφωνα με το Travel + Leisure, υπάρχουν τρεις παράγοντες που συντελούν στην κακή γεύση του καφέ στα αεροπλάνα: το νερό, η διαδικασία παρασκευής και οι γευστικοί μας κάλυκες. Πρώτον, το νερό που χρησιμοποιείται για τον καφέ βρίσκεται στις δεξαμενές για πολύ καιρό, που σημαίνει πως δεν είναι και το πλέον φρέσκο (ή καθαρό) νερό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με το site.

Δεύτερον, η διαδικασία παρασκευής είναι άλλη μια παγίδα, καθώς στα 35.000 πόδια πάνω από τη γη, το νερό βράζει σε πολύ πιο χαμηλή θερμοκρασία. Ο Andrew Hetzel, ειδικός σύμβουλος ποιότητας και εμπορίου καφέ, εξηγεί πως αυτό διαταράσσει τη διαδικασία εξαγωγής έτσι ώστε μόνο κάποια από τα στερεά κομμάτια του καφέ καταφέρνουν να διαλυθούν.

Τρίτον, η αντίληψη της γεύσης μας αλλάζει κατά περίπου 30% όταν πετάμε, χάρη στην πίεση της καμπίνας, την ξηρότητα του αέρα και το υψόμετρο. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν ο καφές σας στο αεροπλάνο είναι πολύ πικρός, οι ειδικοί συστήνουν να ρίξετε λίγο αλάτι μέσα, το οποίο θα του δώσει λίγο καλύτερη γεύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100 νέα δέντρα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (ΦΩΤΟ)
«Τα δέντρα αυτά, υγιή και κατάλληλα για την περιοχή και το κλίμα της πόλης, θα αντικαταστήσουν τις 41 λεύκες που απομακρύνονται από την περιοχή,...
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100 νέα δέντρα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη: 3.000 έργα για επενδύσεις, δράσεις άνω του 1 δισ. ευρώ από την ΠΚΜ
Οι συγκεκριμένες επενδύσεις σε αυτή την χρονική περίοδο ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, καθιστώντας την καινοτομία βασικό αναπτυξιακό πυλώνα...
Θεσσαλονίκη: 3.000 έργα για επενδύσεις, δράσεις άνω του 1 δισ. ευρώ από την ΠΚΜ