Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ
Την ποιότητα των προϊόντων και σε τι τιμές κυμαίνονται τα αμνοερίφια και τα οπωροκηπευτικά, τις μέρες του Πάσχα, θέλησε να διαπιστώσει αυτοπροσώπως ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος επισκέφτηκε χθες τα καταστήματα του κέντρου της πόλης.
Η επίσκεψη του κ. Τσαμασλή που συνοδευόταν από τον προϊστάμενο του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Ευάγγελο Τρευλόπουλο, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο σε θέματα Εμπορίου Δημήτριο Ευθυμιάδη, και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο σε θέματα Κτηνιατρικής και Αλιείας Γεώργιο Καγιά, έγινε στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται στην αγορά, από κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα των προϊόντων και οι χαμηλές τιμές. «Τα κλιμάκιά μας πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό να εξασφαλίσουμε άριστη ποιότητα προϊόντων σε χαμηλές τιμές», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμασλής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συνομίλησε με καταναλωτές, οι οποίοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις τιμές στα καταστήματα, δίνοντας, μάλιστα, συγχαρητήρια στους επαγγελματίες, αλλά και προσωπικά στον ίδιο για τους ελέγχους που πραγματοποιεί η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. «Είδαμε ότι οι Θεσσαλονικείς είναι αρκετά ευχαριστημένοι με τις τιμές, συγκριτικά με άλλες χρονιές και ότι υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ επαγγελματιών και καταναλωτών. Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διανύουμε όλοι μας, βρισκόμαστε δίπλα τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους καταναλωτές και φροντίζουμε να ενδυναμώσουμε αυτή τη σχέση», τόνισε ο κ. Τσαμασλής.
Σημείωσε δε πως, «η κίνηση στην αγορά είναι ομαλή. Τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης πωλούν ασφαλή προϊόντα, σε τιμές χαμηλότερες των προσδοκιών μας και σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρσι. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι η τιμή στα αμνοερίφια δεν ξεπερνά τα 6,5 – 7 ευρώ το κιλό, ενώ “έπεσαν” και οι τιμές στα οπωρολαχανικά, με την τιμή της τομάτας, που ήταν ακριβή, να κυμαίνεται γύρω στο 1 ευρώ το κιλό», ανέφερε ο κ. Τσαμασλής.