Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι στόχοι του Στ. Καλαφάτη για το δήμο και την έκταση της ΔΕΘ

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Εντάξει» παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Στ. Καλαφάτης, ο οποίος επισκέφθηκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης

Επίσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, αλλά και τη ΔΕΘ πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Καλαφάτης, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του, «Εντάξει», για την οργάνωση του δήμου και την αξιοποίηση της έκτασης της ΔΕΘ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης διένειμε στους εργαζόμενους το πρόγραμμά του και συζήτησε με αυτούς τις προτάσεις του για την καλύτερη οργάνωση του δήμου, την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του αξιόλογου προσωπικού και τη βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης του πολίτη.

Σε δήλωσή του ο κ. Καλαφάτης είπε ότι «δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι να εισάγουμε στην πράξη –και όχι στη θεωρία- τις αρχές της σύγχρονης διοίκησης. Λέμε ότι γίνεται! Και γι' αυτό έχουμε διαμορφώσει ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο για μία οργανωμένη πόλη και ένα λειτουργικό δήμο φιλικό στους πολίτες, με επίκεντρο την διοικητική οργάνωση, τη λειτουργία των δομών του δήμου και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, επιχειρήσεων και πολιτών».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Καλαφάτη για το δήμο Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει πέντε άξονες:

1. Ανοικτές συναντήσεις του δημάρχου και των αντιδημάρχων στα δημοτικά διαμερίσματα κάθε τρίμηνο/εξάμηνο για την ανταλλαγή απόψεων για το έργο του δήμου. Τα δημοτικά διαμερίσματα θα συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό και εφαρμογή της πολιτικής του δήμου, ιδιαίτερα στους τομείς καθαριότητας και κυκλοφοριακού. Η επαφή του δημάρχου και των αντιδημάρχων με τους κατοίκους αυτών, υλοποιείται σε τακτική βάση προκειμένου ενώ παράλληλα αυξάνεται ο βαθμός ενημέρωσης των δημοτών με τη χρήση των νέων εργαλείων πληροφορικής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα υλοποιηθούν.

2. Πιστοποίηση οργανωτικών και λειτουργικών δομών του δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, θα εγκατασταθούν τα συστήματα πιστοποίησης ΟHSAS 18001(ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων), ISO 27001/2005 (ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων) καθώς και εργαλείο διαχείρισης και ανάδειξης προσόντων ανθρωπίνου δυναμικού.

3. Δημιουργία οργανωμένου γραφείου διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχονται μέσω του ΣΕΣ 2014-2020, της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και άλλων πηγών άντλησης χρηματοδότησης προϋποθέτει την σωστή οργάνωση και συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου οι οποίες θα συμμετέχουν ενεργά στο σχετικό σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών. Ο δήμος θα συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα της ΕΕ που απευθύνονται στους δήμους, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνέργειες και συνεργασίες με τους φορείς της πόλης αλλά και δήμους του εξωτερικού.

4. Πλήρης εκσυγχρονισμός του συστήματος παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών συναλλαγών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Επιπλέον προγραμματίζεται ο σχεδιασμός κινήτρων για προώθηση της χρησιμοποίησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών (bonusAd by RegularDeals έκπτωσης για χρησιμοποίηση ηλεκτρονικής συναλλαγής, προτεραιότητα στην διεκπεραίωση ηλεκτρονικών αιτήσεων και ελκυστικότερο χρονοδιάγραμμα υποβολής κτλ

5. Διενέργεια διαγωνισμού για λογισμικόAd by RegularDeals συνεργατικής πλατφόρμας. Πρόκειται για μια ευέλικτη βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την διαχείριση και παρακολούθηση εργασιών, εκκρεμοτήτων και έργων, λήψη αποφάσεων (decision making support), επικοινωνία μεταξύ οργανωτικών μονάδων και προσωπικού κ.α. το οποίο μπορεί να συνδυασθεί με το παραπάνω.

«Δήμος και ΔΕΘ οφείλουν να συνεργάζονται»

Κατά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων και τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, με τους οποίους συζήτησε για το σχέδιο του συνδυασμού σχετικά με την αξιοποίηση της έκτασης της ΔΕΘ. «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, οφείλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της συνέργειας, στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και τόνισε ότι: «Βλέπουμε το φορέα διοίκησης της ΔΕΘ ως στρατηγικό συνεργάτη και προγραμματίζουμε για τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με τη στήριξη της συνεδριακής και εμπορικής δραστηριότητάς, την αξιοποίηση τμήματος της έκτασης, για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, με χώρους αθλητισμού, και πρασίνου, που να χαίρονται οι πολίτες κάθε μέρα». Επίσης, σημείωσε ότι «δεν νοείται ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, χωρίς τη ΔΕΘ στον πυρήνα της προσπάθειας».

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Πέρυσι, η πόλη επέστρεψε στην Έκθεση. Στόχος είναι να επιστρέψει και η Ελλάδα και να γίνει επιτέλους μία πολύ μεγάλη Έκθεση. Ο κ. Καλαφάτης με τη γνώση των θεμάτων που έχει μπορεί να βοηθήσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση και συμφωνήσαμε ότι πρέπει Δήμος και ΔΕΘ να έχουν στρατηγική συνεργασία».

Σημειώνεται ότι η έκταση της ΔΕΘ αποτελεί τον 3ο πόλο στο «master plan» «Σταυροδρόμι» του συνδυασμού «Εντάξει», που προβλέπει:

• Αξιολόγηση κτιριακής υποδομής και απόσυρση «γερασμένων» εκθεσιακών περιπτέρων

• Απομάκρυνση των ασύμβατων χρήσεων

• Σημαντική αύξηση του πρασίνου και αισθητική αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων

• Διαμόρφωση διαδρομών ήπιας άθλησης

• Διατήρηση και ανάδειξη κτισμάτων που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον,

ενίσχυση των συνεδριακών υποδομών

• Αναβάθμιση της λειτουργίας του Βελλίδειου Κέντρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι