Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ
Κάντε μια σκέψη θετική και γράψτε την σε ένα post it. Πηγαίνετε το χαρτάκι στην Ολύμπιον Στοά (η στοά μεταξύ των οδών Τύπου και Λέοντος Σοφού, δίπλα στο ΔΥΝΑΜΟ Project Space και το Seasaw, περιοχή Βαλαωρίτου) για πάρετε μέρος στο «WHYNOT».
Πρόκειται για ακόμη μια πρωτοβουλία της ομάδας Why Not (σημ. σε αυτήν ανήκει η ιδέα για την pop up βιβλιοθήκη η οποία στήθηκε στις 25/9 στη Νέα Παραλία, Πάρκο Ήχου) που αυτή τη φορά θα πραγματοποιήσει μια έκθεση με post it ζωγραφιών και σκέψεων των ανθρώπων της πόλης μας.
Οι διοργανωτές εξηγούν σε σημείωμά τους: «Τα Post-It ως μέσο εντάσσονται στην γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας, η οποία θέλει να δώσει μία άλλη οπτική στον τρόπο που όλοι αντιμετωπίζουμε την πόλη και τους δημόσιους χώρους της, κρατώντας όμως ένα χαμηλό προφίλ και φυσικά χωρίς αυτό να προϋποθέτει την ύπαρξη υψηλού budget. Οτιδήποτε κάνουμε και θα κάνουμε, είναι χαμηλού κόστους. Σκοπός μας αυτή τη φορά, είναι με την συμμετοχή όλων να μετατρέψουμε την Ολύμπιον Στοά, σε μία προσωρινή γκαλερί από χρωματιστά χαρτάκια στα οποία ο καθένας θα έχει γράψει μία σκέψη. Για μας σημασία έχει η συμμετοχή και η καλή διάθεση και πιστεύουμε πως αυτή η αυθόρμητη έκθεση θα καταφέρει να δημιουργήσει μία δυνατή και αισιόδοξη εικόνα για όλους μας, όχι φυσικά ως αντίβαρο στην υπόλοιπη καθημερινότητα άλλα ως μία στιγμή θετικής σκέψης».
Και τι ζητούν; Μια σκέψη θετική! «Εκτός από τις δυσάρεστες σκέψεις, υποχρεώσεις, κακές συμβουλές, συζητήσεις για την κρίση, σκέψεις για το πώς θα βγάλετε τον μήνα, ανούσιες κουβέντες μεταξύ συντρόφων που καταλήγουν σε καυγά, χαζές συζητήσεις στο γραφείο και κουτσομπολιά, μέσα στη μέρα σκέφτεστε και κάτι θετικό. Κάτι, για να βγάλετε την εβδομάδα. Αυτό θέλουμε. Την θετική σας σκέψη. Γράψτε την σε ένα post it. Μπορείτε να επηρεάσετε έστω και λίγο όποιον την διαβάσει. Μία ζωγραφιά, μία φιλοσοφία ζωής, μία έξυπνη ατάκα.
Μέσα από ένα απλό μήνυμα, πάνω σε ένα post- it. Tο διαβάζετε, το ξεκολλάτε, το παίρνετε μαζί σας, το αφήνετε κάπου αλλού, το δίνετε σε κάποιον γκρινιάρη, το αφήνετε σε ένα σημείο που θα το δουν κι άλλοι. Σαν μια ανακύκλωση θετικής σκέψης.
Η ιδέα είναι απλή. Ζωγραφίζετε; Θέλετε να πείτε κάτι; Θέλετε να δώσετε σε ένα χαρτί απόσταγμα σοφίας; Έχετε κάτι που θέλετε να το μοιραστείτε; Το γράφετε σε ένα post it. To φέρνετε στην έκθεση. Το κολλάτε μαζί με τα άλλα. Εκεί θα βρείτε περισσότερα από 300 post it που μαζέψαμε από φίλους».
Και τι θα γίνει όταν τελειώσει η έκθεση; «Θα τα ελευθερώσουμε στον κόσμο! Και θα τα πάμε όπου μπορούν να δώσουν χαμόγελα. Αν ξέρετε τέτοια μέρη, μπορείτε να μας τα προτείνετε», τονίζουν οι διοργανωτές.
Η έκθεση αρχίζει από τις 18.00. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε: www.facebook.com/thesswhynot, ή στείλετε mail στο [email protected].