Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάριος Γεωργιάδης: «Εικονική πραγματικότητα εν όψει εκλογών»

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Άρθρο του Μάριου Γεωργιάδη*

 

Τα μνημόνια είναι ακόμη εδώ, η χώρα παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις δεν βρίσκεται σε τροχιά ευημερίας και οι οικονομικές ανισότητες παραμένουν δημιουργώντας θηλιά στο λαιμό των περισσοτέρων πολιτών.  Οι υψηλοί φόροι, οι οικογενειακές δαπάνες και οι συντάξεις αποτελούν μόνιμο «πονοκέφαλο» στους Έλληνες, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Επτά στους 10 θεωρούν τη δυσκολία να καλύψουν τις δαπάνες τους ως έναν από τους τρεις μεγαλύτερους βραχυπρόθεσμους κινδύνους για τους ίδιους ή τις οικογένειές τους, 8 στους 10 αισθάνονται ανασφάλεια για τα γηρατειά, 8 στους δέκα θεωρούν πως οι παροχές που απολαμβάνουν είναι δυσανάλογες των φόρων που πληρώνουν, ενώ 7 στους 10. Τα στοιχεία της έρευνας του ΟΟΣΑ σε 21 χώρες είναι αμείλικτα και στερούν μια και καλή το αφήγημα της κυβέρνησης για το τέλος των μνημονίων.

Δυστυχώς, η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε γύψο και το κυβερνών κόμμα αρκείται στο να τοποθετεί ευσχήμως τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να δημιουργήσει εικονικούς δείκτες για μείωση της ανεργίας, για αποκατάσταση των αδικιών και κυρίως να δημιουργεί προσδοκίες μέσω της ακατάσχετης παροχολογίας. Σπορ στο οποίο, για να είμαστε ειλικρινείς, επιδίδονταν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Μας λένε ότι η ανεργία μειώθηκε, ενώ γνωρίζουμε καλά ότι αυτό συμβαίνει στα χαρτιά γιατί προκύπτει μέσω της άμεσης κρατικής παρέμβασης: προγράμματα ευκαιριακής απασχόλησης σε δομές δημόσιες διοίκησης και δήμους και σεμινάρια και vouchers στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν. Αυτό που χρειάζεται ο πολίτης δεν είναι συμπόνια  και ευκαιριακά επιδόματα. Χρειάζεται ουσιαστική εργασία, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον και μια ανθηρή αγορά. Μια αγορά στην οποία το κράτος δεν θα  καταλαμβάνει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του ΑΕΠ, όπως συμβαίνει σήμερα  σύμφωνα με όλες τις αξιόπιστες μετρήσεις.

Η πραγματική εικόνα της χώρας φαίνεται από τα φορολογικά έσοδα του κράτους, τα οποία φέτος κυμαίνονται κοντά στα 3.5 δις, ποσό τραγικά χαμηλό σε σχέση με τις υποχρεώσεις του. Οι επιχειρήσεις φεύγουν σε ευνοϊκότερες χώρες και το brain drain υποθηκεύει  το μέλλον της χώρας. Οι καλύτεροι επιστήμονες και επαγγελματίες αναζητούν εργοδότες σε άλλα κράτη, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα, το κυβερνών κόμμα φροντίζει να διευρύνει το πελατειακό του κράτος και να δυσχεράνει τις συνθήκες της πραγματικής οικονομίας ακόμη περισσότερο. Σε κάθε νομοσχέδιο δημιουργούνται νέες γενικές γραμματείες, νέοι οργανισμοί, νέες θέσεις αργομισθίας. Οι εγκληματικές νοοτροπίες που μας οδήγησαν μέχρι εδώ, συνεχίζουν ακάθεκτες να μας σπρώχνουν ακόμη βαθύτερα στον γκρεμό της αναξιοπιστίας και της μιζέριας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση δεν διστάζει να ξεπουλήσει ακόμη και εθνικά κεκτημένα χιλιετιών. Μπροστά στην απειλή απώλειας της εύνοιας των εταίρων εντός και εκτός Ευρωζώνης παρέδωσαν, ξεπούλησαν την ταυτότητα της Μακεδονίας μας.

Η ιστορία μας δυστυχώς θυσιάστηκε από πολιτικούς καιροσκόπους, οι οποίοι όχι μόνο δεν δίστασαν να υπογράψουν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά επιχειρούν να μας πείσουν ότι ήταν και προς το συμφέρον της χώρας μας η συμφωνία. Η Ένωση Κεντρώων δεν θα αναγνωρίσει ποτέ το κρατίδιο αυτό με το όνομα Μακεδονία και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την κατάργηση της συμφωνίας. Οι σημερινές εθνικές απώλειες δυστυχώς θα έχουν δυσμενές αντίκτυπο σε όλες τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

 

*Ο Μάριος Γεωργιάδης, είναι Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανία: Συνελήφθησαν «εκτελεστές» - Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Υπ. Άμυνας
Οι ουκρανικές αρχές απέτρεψαν το σχέδιο που αποδίδεται στην GRU για τη δολοφονία του Ρέζνικοφ, του Μπουντάνοφ και ενός γνωστού Oυκρανού ακτιβιστή
Ουκρανία: Συνελήφθησαν «εκτελεστές» - Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Υπ. Άμυνας