Στην τελική της ευθεία μπαίνει η υπόθεση της Μέταλιστ σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν πως η UEFA έχει ενημερώσει επίσημα την ομάδα του Χάρκοβο πως θα εξετάσει τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα, «ostro.org», αλλά και το ρωσικό σάιτ, «rsport» επικοινώνησαν με το γραφείο Τύπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, το οποίο διαβεβαίωνε επίσημα πως η υπόθεση της Μέταλιστ μετά την απόφαση του CAS θα εξεταστεί από την πειθαρχική επιτροπή.
Η UEFA ανέφερε πως γνωρίζει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Λοζάνης περί της τιμωρίας της Μέταλιστ για εμπλοκή της σε στημένο ματς του ουκρανικού πρωταθλήματος το 2008 και θα συνεδριάσει για να δει τι θα κάνει.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEDA θα εξετάσει το ζήτημα της συμμετοχής της Μέταλιστ στο Champions League βάσει των κανονισμών της διοργάνωσης».
Από την απόφαση της UEFA επηρεάζεται άμεσα και ο ΠΑΟΚ, καθώς ενδεχόμενη τιμωρία της ουκρανικής ομάδας, φέρνει τον «δικέφαλο του Βορρά» στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.