Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το βράδυ του Σαββάτου (22/8) την ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στο γερμανικό Super Cup. Παρά την απώλεια του τροπαίου, το ενδιαφέρον από πλευράς Βεστφαλών στράφηκε στον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα και άφησε θετικές εντυπώσεις.
Ο «Ντέλιας» πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, αντικαθιστώντας τον Σαμουέλε Ινάτσιο κι έδωσε διαφορετική πνοή στην επιθετική λειτουργία της Ντόρτμουντ. Μάλιστα, είχε συμμετοχή στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ του Φάμπιο Σίλβα, με το οποίο οι Βεστφαλοί μείωσαν σε 2-1 κι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Η εμφάνιση του Έλληνα μεσοεπιθετικού δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τον Νίκο Κόβατς, ο οποίος μετά τη λήξη στάθηκε στις ικανότητες του νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή και ιδιαίτερα στην τεχνική του κατάρτιση.
«Οι τέσσερις παίκτες που έκαναν ντεμπούτο έδειξαν γιατί τους αποκτήσαμε. Από τον Κωνσταντέλια είδαμε πόσο εξαιρετικό πόδι έχει. Τo απίστευτο ταλέντο που διαθέτει. Φυσικά ακόμη δεν είναι σε θέση να βγάλουν 90λεπτο. Ο Γιάννης έκανε εξαιρετική δουλειά, το γκολ που δημιούργησε ήταν εκπληκτικό αλλά όπως θα είδατε έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε, για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Βεστφαλών.
Ο Έλληνας μέσος αν και δεν ξεκίνησε βασικός, αλλά πέρασε αλλαγή στην έναρξη του δεύτερου μέρους, κατάφερε να κλέψει τα βλέμματα όλων με τις ενέργειες του μέσα στο γήπεδο. Αναλυτικότερα, είχε 93% επιτυχία στις πάσες του στο αντίπαλο μισό, καθώς από τις 14, οι 13 ήταν σε συμπαίκτη του ενώ είχε και 2/2 μεγάλες μπαλιές κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Είχε 24 επαφές με την μπάλα, μία ντρίμπλα, έχασε την κατοχή έξι φορές ενώ κέρδισε και ένα φάουλ, αποτελώντας μόνιμο πονοκέφαλο για τους αντίπαλους αμυντικούς. Παράλληλα είχε ένα τάκλιν αλλά και 3/4 μονομαχίες στο ανασταλτικό μέρος ενώ επανάκτησε την μπάλα δύο φορές. Το αποκορύφωμα όμως ήταν με διαφορά η πάσα που έδωσε στον Σβένσον που οδήγησε στο γκολ του Σίλβα.
Δείτε βίντεο
— jeng (@jengnilg) August 22, 2026
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, gazzetta.gr
- Πυροβολισμοί έξω από πολυκατοικία με δύο νεκρούς – Την σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε
- Φωτιά σε εξέλιξη στην Πρώτη Σερρών: Μεγάλο το μέτωπο - Ξέσπασε από κεραυνό
- Παίρνουν ζωή 29 ιστορικά ξενοδοχεία «Ξενία» - Το σχέδιο αναβίωσης
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση από το Δήμο Καλαμαριάς σε επιχειρηματία – Τι είχε πετάξει στα σκουπίδια