Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιτυχής συμμετοχή και βράβευση της ANAKEM στην Έκθεση Verde TEC (ΦΩΤΟ)

Απόλυτα επιτυχημένη η συμμετοχή της εταιρείας στη Διεθνή Έκθεση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Verde TEC στο MEC Παιανίας στην οποία συμμετείχε η ΑΝΑΚΕΜ από 29 έως 31 Μαρτίου. Στη διάρκεια της διοργάνωσης, η ΑΝΑΚΕΜ υποδέχθηκε στο περίπτερό της εκπροσώπους της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και οργανισμών, επιχειρηματίες, μηχανικούς, συνεργάτες και πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις διαδικασίες ορθολογικής διαχείρισης των ΑΕΚΚ (Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών, Κατεδαφίσεων). Για μία ακόμη χρονιά, εντύπωση προκάλεσε το σαλόνι της ΑΝΑΚΕΜ, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από μπάζα, το οποίο φέτος απέκτησε και αντίστοιχο επιδαπέδιο φωτιστικό.

anakem_5.jpg

 

Βραβείο Greek Green Awards

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Verde TEC, η ΑΝΑΚΕΜ διακρίθηκε επίσης, στα Greek Green Awards με το βραβείο «Αποκατάστασης Περιβάλλοντος». Συγκεκριμένα, η ΑΝΑΚΕΜ τιμήθηκε για τη δραστηριότητα που αναπτύσσει στον τομέα αποκατάστασης ανενεργών λατομείων με τη χρήση αδρανών καταλοίπων επεξεργασίας ΑΕΚΚ, καθώς αποτελεί το μοναδικό ΣΣΕΔ (Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης) ΑΕΚΚ, που έχει αναλάβει την αποκατάσταση δύο ανενεργών λατομείων, στο Λασίθι και στην Κοζάνη. Παράλληλα, συμμετέχει σε σύμπραξη με άλλα εγκεκριμένα ΣΣΕΔ για την αποκατάσταση λατομείων της  Αττικής

anakem_2.jpeg

 

Εργαστήριο για τα δευτερογενή υλικά

Οι νέες εξελίξεις στη χρήση των δευτερογενών υλικών από την επεξεργασία ΑΕΚΚ συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του workshop που διοργάνωσε η #ΑΝΑΚΕΜ, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης.

Ο  ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ξενοφών Σπηλιώτης παρουσίασε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών μετρήσεων και ελέγχων, που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του προγράμματος CONDEREFF σε συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως παραγωγή σκυροδέματος, συρματοκιβώτια προστασίας κοίτης, εγκιβωτισμός δικτύων και στρώσεις έδρασης οδοστρωμάτων.

Ο κ. Αντώνης Κοτσώνης, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρουσίασε τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο και τα πορίσματα της επιτροπής, την οποία συγκρότησε, με σκοπό τις αλλαγές στις τεχνικές προδιαγραφές και στο κανονιστικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, για  την υποχρεωτική χρήση ανακυκλωμένων αδρανών.

Ο υπεύθυνος περιβάλλοντος του Ομίλου Intrakat, κ. Δ. Μέμτσας, αναφέρθηκε στις σχετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο όμιλος, αλλά και στις πολιτικές που ακολουθεί, εστιάζοντας ιδιαίτερα, στα οικονομικά εργαλεία για τη βελτίωση της κυκλικότητας, στις υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και παραγωγής δευτερογενών υλικών και τέλος, στα πρότυπα και στους αναγκαίους για την ενσωμάτωση δευτερογενών υλικών κανονισμούς.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Ψωμόπουλος επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εδραιωθεί και να διευρυνθεί η δυνατότητα χρήσης ανακυκλωμένων αδρανών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΑΚΕΜ κ. Ηλίας Δημητριάδης παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία τόσο για τις ποσότητες ΑΕΚΚ που επεξεργάστηκαν οι συνεργαζόμενες με το ΣΣΕΔ μονάδες, όσο και για τις ποσότητες υλικών επίχωσης και ανακτημένων υλών που διέθεσαν σε έργα. Οι εργασίες του εργαστηρίου έκλεισαν με παρέμβαση του κ. Ιωάννη Παπαηλιόπουλου, ιδρυτικού μέλους της ΑΝΑΚΕΜ.

Τις εργασίες χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) κ. Ευάγγελος Καραμίντζιος, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του οργανισμού στην προώθηση της κυκλικότητας αδρανών υλών. Μαγνητοφωνημένο χαιρετισμό απέστειλε ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ κ. Μανώλης Γραφάκος. Στο μήνυμα του εξήγγειλε νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα απόβλητα και εξήρε τις προσπάθειες της ΑΝΑΚΕΜ για την εναλλακτική διαχείριση των ΑΕΚΚ και την παραγωγή ποιοτικών δευτερογενών υλικών.

 

Συμμετοχές σε εκδηλώσεις

Ο κ. Ηλίας Δημητριάδης εκπροσώπησε επίσης, την ΑΝΑΚΕΜ στο πάνελ ομιλητών της εκδήλωσης του ΥΠΕΝ και του ECOCITY με θέμα: «Περιβαλλοντική Ευθύνη: Νέα χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Αποκατάσταση της Περιβαλλοντικής Ζημιάς», όπου κατέδειξε τον ζημιογόνο αντίκτυπο της παράνομης διαχείρισης των ΑΕΚΚ στο περιβάλλον, παρουσίασε προτάσεις για την πρόληψη και για την αντιμετώπιση της ζημιάς και  μίλησε για τις σχετικές δράσεις της ΑΝΑΚΕΜ.

Παρέμβαση στην εκδήλωση με θέμα: «Αειφόρες Πρακτικές και Κυκλική Οικονομία» της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) έκανε η σύμβουλος ανάπτυξης της ΑΝΑΚΕΜ, κα Άννα Μίχου, αναπτύσσοντας το θέμα της αξιοποίησης υλικών από την επεξεργασία ΑΕΚΚ στη βιομηχανία παραγωγής δομικών υλικών.

Η ΑΝΑΚΕΜ ανανέωσε το ραντεβού της με τους συνεργάτες και το ευρύτερο κοινό για τις επόμενες εκθέσεις και εκδηλώσεις, στοχεύοντας με συνέπεια στην ενημέρωση, την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και την προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης των ΑΕΚΚ και της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών.

Δείτε παρακάτω στη Gallery του TyposThes τις φωτογραφίες που δόθηκανσ τη δημοσιότητα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ