Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμός 7,4R συγκλονίζει τη Νέα Ζηλανδία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πολύ μεγάλος σεισμός – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Παρατηρητήριο USGS σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία, 20 χλμ. νοτιοανατολικά του Χάμνερ Σπρινγκς και 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά του Κράιστσερτς.

Ο σεισμός σημειώθηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα (τοπική ώρα, 13:02 ώρα Ελλάδας). Έγινε αισθητός μέχρι το Ουέλινγκτον και το Ντάνεντιν. Στο Ουέλινγκτον ακούστηκαν σειρήνες ενώ κάτοικοι έχουν βγει κλαίγοντας στους δρόμους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της νεοζηλανδικής εφημερίδας New Zealand Herald.

Το Κράιστσερτς είναι η μεγαλύτερη πόλη του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών που είχε σημειωθεί εκεί τον Φεβρουάριο του 2011 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 185 ανθρώπους και είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι και οι κάτοικοι της ανατολικής ακτής του Νότιου Νησιού θα πρέπει να καταφύγουν σε υψηλότερα εδάφη, ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα στη Νέα Ζηλανδία) η νεοζηλανδική υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από το σεισμό.

Σύμφωνα πάντως με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας New Zealand Herald, κατοικίες στο Τσέβιοτ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

 «Ολόκληρο το σπίτι κουνήθηκε σαν φίδι και μερικά πράγματα έσπασαν, το ηλεκτρικό κόπηκε», δήλωσε στον Radio New Zealand από την κατοικία της στην Τακάκα, κοντά στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού, μια γυναίκα που είπε ότι ονομάζεται Ελίζαμπεθ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»