Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δέκα νεκροί στο κέντρο προπόνησης της Φλαμένγκο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Aπό πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία

Δέκα νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες -ένας από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση- είναι ο τραγικός απολογισμός από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί (σ.σ. γύρω στις 6 π.μ. ώρα Ελλάδας) και κατέστρεψε το προπονητικό κέντρο εκπαίδευσης της Φλαμένγκο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πυροσβέστες έσπευσαν επί τόπου για να σβήσουν τη φωτιά. Το κέντρο χρησιμοποιείται επίσης ως τόπος διαμονής της ομάδας των Νέων.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο διαδίκτυο έχουν αρχίσει ήδη τα πρώτα μηνύματα συλλυπητηρίων. Ανάμεσά τους και του Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης: «Τι θλιβερό νέο, προσευχόμαστε για όλους».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τον Τύπο της Βραζιλίας, οι τρεις νεαροί τραυματίες, που διεκομίσθησαν στο Δημοτικό Νοσοκομείο Louren o Jorge, Barra da Tijuca, είναι ο 14χρονος Καουά Εμανουέλ Γκόμες Νουϊνες, ο οποίος κατάγεται από την Φορταλέζα και βρίσκεται στο Ρίο εδώ και τρία χρόνια, ο 15χρονος Φρανσίσκο Ντιόγκο Μπέντο Αλβες και ο συνομήλικός του, Τζόναθαν Κρουζ Βεντούρα. Μάλιστα, η κατάσταση του τελευταίου κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, δεδομένου ότι έχει υποστεί εγκαύματα στο 40% του σώματος του και θα διακομισθεί στο Κέντρο Θεραπείας Burns του Δημοτικού Νοσοκομείου Pedro II, στην Σάντα Κρουζ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία που την προκάλεσε. Η κυβέρνηση αναμένεται να κηρύξει τριήμερο πένθος, ενώ ο γραμματέας Αθλητισμού και Νεολαίας, Φελίπε Μπόρνιερ, δήλωσε ότι η Πολιτεία θα δώσει όλη την υποστήριξη που μπορεί στις οικογένειες, καθώς πολλοί από τα θύματα δεν ήταν από το Ρίο.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε