Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Χιλιάδες κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Φράνκο Τζεφιρέλι

Χιλιάδες κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Φράνκο Τζεφιρέλι
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών το μεσημέρι της Τρίτης στην κηδεία του σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι, στο Ντουόμο της Φλωρεντίας όπου και τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία. 

«Ο Μαέστρο Τζεφιρέλι δεν είναι μόνο ένας καλλιτέχνης αλλά μια ιδιοφυΐα. Εκπροσώπησε τη Φλωρεντία στον κόσμο, αλλά και τον κόσμο στη Φλωρεντία. Αγαπούσε την πόλη αυτή», δήλωσε ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα.

Στο εσωτερικό του ναού παρευρέθηκαν 1.500 άτομα, ενώ περιμετρικά του ναού ήταν συγκεντρωμένοι πλήθος κόσμου. Παρόντες, όπως ήταν αναμενόμενο και οι δύο γιοι του δραματουργού, Λουτσιάνο και Πίπο, αλλά και ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Αλμπέρτο Μπονισόλι. 

Η ταφή του Τζεφιρέλι θα γίνει στο οικογενειακό παρεκκλήσι του κοιμητηρίου των Αγίων Θυρών της Φλωρεντίας. 

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση για τα κουνούπια με ξυλοπόδαρους και πατινέρ

Το κείμενο συμπερασμάτων των 28 της ΕΕ κατά της Τουρκίας