Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Βρετανία: Όλα δείχνουν εκλογές… πριν το Brexit!

Βρετανία: Όλα δείχνουν εκλογές… πριν το Brexit!
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Αργότερα το βράδυ θα επισημοποιηθούν οι εξελίξεις

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι αν οι βουλευτές ψηφίσουν σήμερα το βράδυ ενάντια στην κυβέρνησή του, τότε ο βρετανικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει, με εκλογές, ποιος διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται αργότερα σήμερα το βράδυ να ψηφίσει επί ενός νομοσχεδίου που συνέταξε και στηρίζει μια συμμαχία βουλευτών της αντιπολίτευσης και των ανταρτών των Τόρις που σκοπό έχει να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής...Αν οι βουλευτές ψηφίσουν σήμερα το βράδυ να αχρηστεύσουν τη διαπραγματευτική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, να παραδώσουν την εξουσία στην αντιπολίτευση, τότε το επόμενο λογικό βήμα για αυτόν τον πρωθυπουργό είναι κάτι που δεν το θέλει...να πάει σε εκλογές», είπε ο εκπρόσωπος.

«Τότε ο βρετανικός λαός θα μπορεί να αποφασίσει ποιος θα πάει στις Βρυξέλλες να πάρει αυτή την απόφαση», πρόσθεσε, αποσαφηνίζοντας ότι όσοι Συντηρητικοί ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση ή δηλώσουν αποχή στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, τότε θα διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Οι 6 φιναλίστ για το βραβείο Booker

Κοινός βηματισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό