Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Χάος στους δρόμους της Χιλής με τον στρατό στους δρόμους

Χάος στους δρόμους της Χιλής με τον στρατό στους δρόμους
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Νέα επεισόδια παρά την αναστολή της αύξησης της τιμής εισιτηρίου για το μετρό

Συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο, όπου για μία ακόμη ημέρα έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ πολιτών και αστυνομικών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, από τα εκτεταμένα επεισόδια έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, ενώ ένα τρίτο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε σούπερ-μάρκετ σε προάστιο της πρωτεύουσας, όταν εκδηλώθηκε φωτιά κατά τη διάρκεια λεηλασίας.

Ακόμη δύο άτομα φέρεται να τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στα νότια του Σαντιάγκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο καταγράφηκαν συνολικά 103 «σοβαρά επεισόδια», εξαιτίας των οποίων συνελήφθησαν 716 άτομα.

Η κατάσταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής εκτροχιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στους δρόμους, λόγω της αύξησης του αντιτίμου στο εισιτήριο του μετρό, απόφαση την οποία τελικά αναστέλλει μετά την λαϊκή οργή όπως εκδηλώθηκε στου δρόμους της πρωτεύουσας.

Η κυβέρνηση έσπευσε να κηρύξει την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον στρατό να αναπτύσσεται σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Πηγή: naftemporiki

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Παραλίγο τραγωδία στο χθεσινό Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο

Συνάντηση Σταϊκούρα με τη νέα διευθύντρια του ΔΝΤ