Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Test drive του Ερντογάν στο νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στόχος η παραγωγή τελικά έως και 175.000 ηλεκτρικών οχημάτων τον χρόνο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε τεστ ντράιβ του μοντέλου SUV του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκατσε στη θέση του οδηγού, μετά την τελετή παρουσίασης του οχήματος που διεξήχθη στο Κοτζαέλι.

Τον Ερντογάν συνόδευαν ο υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της Τουρκίας Μουσταφά Βαράνκ, ο Γκιουρτζάν Καράκας, ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας Turkey's Automobile Initiative Group (TOGG), που συστάθηκε από πέντε βιομηχανικούς ομίλους, όπως και ο εγγονός του Ερντογάν Αχμέτ Ακίφ Αλμπαϊράκ.

Νωρίτερα, η Τουρκία αποκάλυψε το πρώτο όχημα που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη χώρα, με στόχο την παραγωγή τελικά έως και 175.000 ηλεκτρικών οχημάτων τον χρόνο, ένα σχέδιο που αναμένεται να στοιχίσει 22 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες σε βάθος 13 ετών.

Το σχέδιο για την παραγωγή αυτοκινήτου αποκλειστικά εγχώριας κατασκευής είναι εδώ και πολύ καιρό στόχος του Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ προκειμένου η χώρα να εμφανιστεί ως σημαντική οικονομική δύναμη.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσίασης, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι η Τουρκία στοχεύει όχι μόνο να πουλήσει το αυτοκίνητο στην εγχώρια αγορά, άλλα θέλει να αναδειχθεί σε διεθνές μπραντ, αρχής γενομένης από την Ευρώπη.

«Σήμερα, είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μας. Όλοι μαζί βλέπουμε ένα όνειρο της Τουρκίας 60 ετών να γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε, αναφερόμενος στα αποτυχημένα σχέδια του παρελθόντος για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου εξ ολοκλήρου στην Τουρκία.

«Όταν δούμε αυτό το αυτοκίνητο στους δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο, θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας».

Μετά την ομιλία του, ένα κόκκινο μοντέλο SUV του οχήματος και ένα γκρι σεντάν αναδύθηκαν στη σκηνή, φέροντας το σήμα TOGG, της κοινοπραξίας που θα τα κατασκευάζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε