Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός σε εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός σε εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Εκρήξεις από βόμβες που είχαν ριφθεί από το Ισραήλ αλλά δεν είχαν εκραγεί

Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο σε δυο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσαν στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, πιστεύεται πως οι εκρήξεις, ανατολικά της πόλης της Ράφας, οφείλονταν σε δύο παλιές βόμβες που είχαν ριφθεί από το Ισραήλ αλλά δεν είχαν εκραγεί.

Οι δύο άνδρες φέρονται να βρήκαν τις βόμβες στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου της Γάζας, κατά τις ίδιες πηγές. Οι μηχανισμοί ανατινάχθηκαν τη στιγμή που αγγίχτηκαν.

Όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, ένας 36χρονος άνδρας διαπιστώθηκε ότι σκοτώθηκε ακαριαία επιτόπου, ενώ ο δεύτερος διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου εισήχθη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το 2015, τέσσερα μέλη παλαιστινιακής οικογένειας σκοτώθηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη καθώς προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα συντρίμμια σε σπίτι που είχε καταστραφεί στον πόλεμο των πενήντα ημερών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τον ένοπλο βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς το 2014, όπως είχαν αφηγηθεί αυτόπτες μάρτυρες. Ισραηλινή βόμβα που δεν είχε εκραγεί πυροδοτήθηκε ενώ την απομάκρυναν.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ταχύτερο ίντερνετ αποκτούν κάθε εβδομάδα πάνω από 400 σχολεία

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με δύο τραυματίες - Σύγκρουση ταξί με μηχανή (ΦΩΤΟ)