Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το Άμστερνταμ σβήνει χρέη κατοίκων του: «Τα χρέη δημιουργούν στρες»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πρόγραμμα ως τρόπος αντιμετώπισης του στρες

Το Άμστερνταμ, η πρωτεύουσα της Ολλανδίας αναμένεται να εφαρμόσει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο ένα νέο πρόγραμμα σχεδιασμένο για να ενισχύσει οικονομικά τους νέους πολίτες του.

Σύμφωνα με το NewsWeek, νεαροί πολίτες του Άμστερνταμ θα μπορούν να ενταχθούν στο νέο «πρόγραμμα διαγραφής χρεών», κατά το οποίο τα οικονομικά βάρη των νεαρών κατοίκων της πόλης θα εξαγοράζονται από το δημοτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο με τη σειρά του θα τους προσφέρει πιστωτικό δάνειο με φιλικούς όρους.

Όπως αναφέρεται, το μεγαλύτερο ποσοστό του χρέους θα διαγράφεται ή θα εξαγοράζεται μόνο στην περίπτωση που ο πολίτης αναζητήσει εργασία ή συνεχίσει τις σπουδές του σε επίπεδο ανώτερης εκπαίδευσης.

Οι πιστωτές θα λάβουν 831 δολάρια κατ' άτομο, ως αμοιβή για τη συνεργασία τους και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Οι νέοι άνθρωποι που θα γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα ανακούφισης από τα χρέη, θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα πλάνο για τις επόμενες επαγγελματικές / εκπαιδευτικές κινήσεις τους, μαζί με έναν ειδικό σύμβουλο και αν καταφέρουν να «πιάσουν» τους στόχους τους η τράπεζα θα διαγράψει ένα μεγάλο μέρος των χρεών τους.

Τα χρέη δημιουργούν στρες και καθορίζουν το μέλλον των νέων - Το πρόγραμμα ως τρόπος αντιμετώπισης του

«Τα χρέη δημιουργούν στρες και στην περίπτωση των νέων ανθρώπων, τα χρέη συχνά καθορίζουν το μέλλον τους» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ολλανδή δημοτική σύμβουλος Μαρζολέν Μούρμαν, η οποία τόνισε πως «στην πλειονότητα τους, αυτοί οι άνθρωποι ξεκινούν τη ζωή τους από μειονεκτική θέση και καταλήγουν σε ακόμα χειρότερη. Για αυτό το λόγο σκοπεύουμε να τους βοηθήσουμε, ώστε να μπορέσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα».

Σύμφωνα με τη στατιστική Αρχή του Άμστερνταμ, 34% των κατοίκων του Άμστερνταμ, αυτή τη στιγμή έχουν υψηλά χρέη, ενώ σχεδόν το 1,4 άνθρωποι στην Ολλανδία «παλεύουν» να ανταπεξέλθουν στα χρέη των φοιτητικών δανείων.

Πηγή: skai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

fotovoltaika-mpalkonia
Φωτοβολταϊκά σε μπαλκόνια - Πόσα ευρώ μπορεί να κερδίσει τον χρόνο ένα νοικοκυριό
Τα φωτοβολταϊκά μπαλκονιού απευθύνονται κυρίως σε πολίτες που δεν διαθέτουν ταράτσα, στέγη ή άλλο κατάλληλο χώρο για μεγαλύτερη εγκατάσταση
Φωτοβολταϊκά σε μπαλκόνια - Πόσα ευρώ μπορεί να κερδίσει τον χρόνο ένα νοικοκυριό
Φθιώτιδα: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με πάνω από 4.600 δενδρύλλια – 3 συλλήψεις
Το προσδοκώμενο κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης από την πώληση των δενδρυλλίων, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 9.000.000 ευρώ
Φθιώτιδα: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με πάνω από 4.600 δενδρύλλια – 3 συλλήψεις