Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεβασμό των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο ζητά η Ουάσινγκτον

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι μονομερείς ενέργειες για άνοιγμα ή εποικισμό των Βαρωσίων δεν συμβάλλουν στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Σεβασμό των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο ζητά η Ουάσινγκτον, λέγοντας, παράλληλα, ότι οι μονομερείς ενέργειες για άνοιγμα ή εποικισμό των Βαρωσίων δεν συμβάλλουν στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο «η πολιτική μας για τα Βαρώσια δεν έχει αλλάξει. Κάθε μονομερής ενέργεια για άνοιγμα των Βαρωσίων ή για εποικισμό της πόλης με ανθρώπους πέραν των νομίμων κατοίκων της δεν θα συνέβαλλε στην επανέναρξη των συνομιλιών για λύση και θα ήταν αντίθετη με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στον σεβασμό αυτών των ψηφισμάτων από όλα τα μέρη».

Σεβασμό στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου ζήτησαν χθες με δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ και εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Ρωσία και της Γαλλία και της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο, σχολιάζοντας τις τελευταίες κινήσεις και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για την περίκλειστη πόλη.

Πηγή: kathimerini

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε