Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Μειώθηκε ο ημερήσιος αριθμός νεκρών στην Ισπανία - 674 σε 24 ώρες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Χαραμάδα αισιοδοξίας στην Ισπανία

Για πρώτη φορά εδώ και δέκα ημέρες η Ισπανία έπεσε το τελευταίο 24ωρο κάτω από τους 700 νεκρούς ημερησίως, καταγράφοντας 674 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό, 135 λιγότερους από χθες.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12.418, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ενώ συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 130.759, με τα 6.023 εξ αυτών να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα κρούσματα σημείωσαν αύξηση 5%, τη μικρότερη ημερήσια αύξηση από την αρχή της κρίσης. 58.744 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, 6.861 εξ αυτών σε ΜΕΘ και 38.080 έχουν ιαθεί.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου προσέφερε καταφύγιο σε 12 οικογένειες προσφύγων και αστέγων

Σε ένα συγκρότημα μπάνγκαλοους ανατολικά της Μαδρίτης πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα και άστεγοι έχουν αντικαταστήσει τους τουρίστες, τα επιχειρηματικά συνέδρια και τις γαμήλιες συγκεντρώσεις που συνήθως γέμιζαν τον χώρο.

Ο ιδιοκτήτης του θερέτρου La Ciguena το παραχώρησε σε μερικές από τις πιο ευάλωτες οικογένειες της Μαδρίτης, αφού αναγκάστηκε να κλείσει το ξενοδοχείο του εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Από τότε που φτάσαμε εδώ, φροντίζουν όλες μας τις ανάγκες», δήλωσε η Στέφανι Παέζ, μια πρόσφυγας από τη Βενεζουέλα οκτώ μηνών έγκυος την οποία συνοδεύουν ο σύντροφός της και η μητέρα της.

Η ίδια δήλωσε ότι σκοπεύει να βρει δουλειά, διαμέρισμα και να τακτοποιήσει την άδεια παραμονής της μόλις περάσει η κρίση του κορωνοϊού.

Η Ισπανία έχει επιβάλει καθολική καραντίνα στους πολίτες στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει την επιδημία covid-19. 

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ζουν 12 οικογένειες με παιδιά, περίπου 65 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα. Αν και το προσωπικό είδε τις συμβάσεις εργασίας του να αναστέλλονται προσωρινά, έρχεται να βοηθήσει εθελοντικά.

«Σκεφτήκαμε ‘τι μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να κάνουμε κάτι’ και μας πήρε ένα δευτερόλεπτο να το προτείνουμε», δήλωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Καρνέρο μάνατζερ του θερέτρου. «Είναι ένας τρόπος να προσφέρουμε κάτι στη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»