Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Νεκρός 13χρονος από παράσιτο που τρώει τον εγκέφαλο

Νεκρός 13χρονος από παράσιτο που τρώει τον εγκέφαλο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Το εν λόγω παράσιτο (Naegleria fowleri) είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός, ο οποίος εντοπίζεται σε θερμά νερά, σε λίμνες και ποτάμια

Ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του αφού προσβλήθηκε από ένα σπάνιο αλλά θανατηφόρο παράσιτο, γνωστό και ως «αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο», μετά από οικογενειακές διακοπές στη Φλόριδα όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. 

Ο 13χρονος  Tanner Wall και η οικογένειά του είχαν μείνει σε εγκαταστάσεις κάμπινγκ στη βόρεια Φλόριδα, όπου και εκεί βρισκόταν υδάτινο πάρκο και λίμνη, στα οποία κολύμπησε. Αρκετές ημέρες μετά τις διακοπές τους, ο 13χρονος είχε συμπτώματα όπως ναυτία, εμετούς, πονοκεφάλους και ξηρό λαιμό. 

Η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για απλή ίωση όμως οι γονείς φοβούμενοι ότι έχει κάτι πιο σοβαρό το μετέφεραν στο κέντρο υγείας UF Health στο Gainesville. Εκεί οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι είχε προσβληθεί από το θανατηφόρο παράσιτο και ότι δεν υπήρχε θεραπεία. Το εν λόγω παράσιτο (Naegleria fowleri) είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός, ο οποίος εντοπίζεται σε θερμά νερά, σε λίμνες και ποτάμια, σύμφωνα με το CDC. Τα περισσότερα περιστατικά στις ΗΠΑ τέτοιου τύπου εμφανίζονται στις νότιες Πολιτείες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή: ert.gr 

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Νίτσας: Απαραίτητο αξεσουάρ επιβίωσης η μάσκα προσώπου

Ο Ιβάν Σαββίδης έρχεται μετά από καιρό στη Θεσσαλονίκη