Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Μέρκελ: Τον Απρίλιο θα έχουμε αρκετές δόσεις εμβολίων

Μέρκελ: Τον Απρίλιο θα έχουμε αρκετές δόσεις εμβολίων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων στη Γερμανία μειώνεται, με αποτέλεσμα κάποιοι περιφερειακοί ηγέτες να ζητούν ένα χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης του lockdown

Η Γερμανία «δεν θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εμβόλια τον Απρίλιο» δήλωσε η Καγκελάριος Άγνκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο ZDF, γιατί οι δόσεις θα είναι «υπεραρκετές».

«Μόλις η συχνότητα των 35 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους επιτευχθεί, θα εξεταστεί περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών πέρα από το άνοιγμα των καταστημάτων», τόνισε.

«Για το επόμενο βήμα μετά το λιανικό εμπόριο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί εάν θα παραμείνουμε σταθεροί κάτω των 35 κρουσμάτων ανά 100.000», δήλωσε η κ. Μέρκελ. «Τότε θα μπορούμε να εξετάσουμε το επόμενο βήμα».

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στη Γερμανία μειώνεται, με αποτέλεσμα κάποιοι περιφερειακοί ηγέτες να ζητούν ένα χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης του lockdown που βρίσκεται σε ισχύ από τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, εντείνονται οι ανησυχίες για την επιρροή των μεταλλαγμένων και πιο μεταδοτικών στελεχών του κορωνοϊού στον αριθμό των κρουσμάτων.

Πηγή: naftemporiki

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Corriere della Sera: Σχέδιο Ελλάδας να γίνει «Covid free» - Δήλωση Μητσοτάκη

ΕΠΙΣΗΜΟ – Χαρδαλιάς: Αυστηρό lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια, όχι Θεσσαλονίκη