Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Πούτιν: Πρόταση συνάντησης σε ουδέτερο έδαφος

H πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών

Την πρώτη τους τηλεφωνική επαφή, μετά την ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων» πριν μερικές εβδομάδες, είχαν την Τρίτη οι Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη διάρκειά της, ο Μπάιντεν εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα και παρότρυνε τον Ρώσο ομόλογό του να προωθήσει την αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε πως οι ΗΠΑ θα «ενεργήσουν σταθερά για την υπεράσπιση των εθνικών τους συμφερόντων» σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις στον κυβερνοχώρο και τις παρεμβάσεις τους στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακόμη, ο Μπάιντεν πρότεινε μια συνάντηση κορυφής με τη Ρωσία σε ουδέτερο έδαφος «τους επόμενους μήνες» για να συζητηθεί το πλήρες φάσμα των ζητημάτων ΗΠΑ-Ρωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρόμος σε όλο τον κόσμο: Επίθεση με πυραύλους από την Ινδία στο Πακιστάν (VIDEO)
Σύμφωνα με πακιστανική πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι τουλάχιστον ένα παιδί σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν
Τρόμος σε όλο τον κόσμο: Επίθεση με πυραύλους από την Ινδία στο Πακιστάν (VIDEO)